Batalla demana celeritat a la Justícia per aclarir per què s’han fet els escorcolls a la Seu

La guàrdia civil s’ha endut diversa i voluminosa documentació tant de les dependències de l’ajuntament com del Consell Comarcal i hi ha secret de sumari

Comentaris

-
-
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s’ha mostrat aquest dijous molt tranquil i confiat que la investigació que hi ha en marxa i sota secret al jutjat número 2 de la ciutat i que avui ha comportat llarguíssims escorcolls tant a l’ajuntament com al Consell Comarcal de l’Alt Urgell no anirà en lloc. “No hi ha res a amagar”, ha manifestat el polític del PdCAT que, això sí, ha demanat celeritat a la Justícia per tal que es pugui aclarir tan aviat com sigui possible què s’amaga rere una querella que suposadament hauria acabat interposant la fiscalia.

Nombrosos agents de la guàrdia civil han accedit de bon matí, vers les 8 en tots dos casos, tant a les dependències municipals com comarcals. Batalla era a Barcelona però tant bon punt ha tingut coneixement de la situació s’ha traslladat fins a la Seu per posar-se al comandament de les operacions fins allí on li ho ha permès l’actuació policial judicialitzada, atès que l’entrada i registre el va acordar el jutjat aquest mateix dimarts. Els agents han sortit moltes hores després amb diversa documentació de l’ajuntament i amb una desena de caixes del Consell Comarcal, d’on han acabat la feina abans.

Batalla espera saber amb exactitud ben aviat què i qui s’amaguen rere els fets que s’investiguen, atès que la fiscalia hauria deixat entreveure que feia temps que s’investigaven uns determinats feta però que la recepció ara fa deu dies d’una denúncia hauria fet accelerar el procés judicial, que es manté sota secret de sumar-hi. L’únic que ha transcendit oficialment és que el ministeri fiscal es va querellar contra quatre persones relacionades amb l'Ajuntament urgellenc. I que la causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

L’alcalde urgellenc i el president del Consell Comarcal i tinent d’alcalde municipal, Jesús Fierro, han coincidit en mostrar molta tranquil·litat, en assegurar que no tenen res a témer, que han col·laborat en tot allò que els han requerit els agents en funcions de policia judicial i que dels dossiers sol·licitats -alguns en paper, altres en suports digitals- no es pot desprendre cap a on val els trets perquè hi havia molta diversitat de qüestions i moltes d’elles sense cap mena de connexió.

Segons alguns fonts, la qüestió podria girar entorn a mal ús de subvencions comunitàries i d’algunes adjudicacions d’obres anòmales. Però tot està agafant amb pinces, igual com el fet apuntat per algunes fonts que les quatre persones querellades i que encara no se sap quan hauran de prestar declaració podrien ser els dos càrrecs esmentats, és a dir, Albert Batalla i Jesús Fierro, la també tinent d’alcalde Mireia Font i la gerent del Consell Comarcal Sara Camps. En tot cas, es dóna per fet que tot l’enrenou generat aquest matí no tindria res a veure, almenys directament, amb la qüestió del procés sobiranista. I més aviat algunes fonts s’inclinaven per deixar entreveure que seria el resultat d’una pugna gairebé de tipus personal que ara afloraria per complicar la prompta campanya electoral municipal.

Etiquetes

Comentaris

Trending