Terceravia aposta per un aeroport nacional i una connexió de tren amb França

La formació liderada per Josep Pintat assegura haver constatat amb els responsables de la Cambra de Comerç el mal favor que ha fet “la improvisació del Govern”

Comentaris

-
-
Terceravia considera clau la qüestió dels accessos al Principat per poder atraure inversos d’alt nivell afegit. D’aquí que la formació liderada per Josep Pintat trobi necessari construir un aeroport en territori andorrà, acabar d’una vegada per sempre el vial de Sant Julià i explorar de fer un enllaç amb França amb tren. Alhora, la formació conservadora ha remarcat que es necessita estabilitat i credibilitat, que s’ha perdut amb “la improvisació del Govern”, per recuperar la bona marca del país.

El candidat a cap de Govern de terceravia, juntament amb el número 2, Joan Carles Camp i la candidata de la llista territorial d’Escaldes-Engordany, França Riberaygua s’han reunit aquesta tarda amb el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, la seva directora, Pilar Escaler, i altres membres de l’entitat, amb la voluntat de conèixer les seves inquietuds i de presentar el programa de la plataforma per a les properes eleccions. 

La reunió ha estat valorada de molt positiva per Pintat, que ha manifestat que “estem en sintonia i alineats amb les inquietuds dels representants de la Cambra, sobretot amb la forma en què s’estan duent les negociacions amb la Unió Europea”. Durant la trobada s’han tractat temes com la fiscalitat i el desplegament fiscal. Els assistents han estat d’acord en què la improvisació del govern ha conduit a un nombre excessiu de lleis, que resten llibertat i generen més despesa. Pintat ha exposat les propostes fiscals de terceravia, que els representants de la Cambra han qualificat de positives. “Per atraure empreses a Andorra, necessitem estabilitat i credibilitat per recuperar la confiança dels inversors”

Les connexions internes i externes del país també han estat un aspecte en què les dues parts han manifestat el seu acord. “És imprescindible acabar el vial de Sant Julià en la seva totalitat perquè”, ha declarat Pintat, “no es pot seguir maltractant els nostres ciutadans ni els nostres visitants amb uns accessos deficients”. Pel que fa a les connexions externes, Andorra necessita un aeroport en territori nacional, vital per al futur del país, i cal estudiar possibles connexions per via fèrria amb França, infraestructura que podria formar part de l’acord amb la Unió Europea. En referència a la construcció del possible heliport, Pintat ha explicat que, abans de parlar de qualsevol instal·lació, cal que Andorra tingui el control de l’espai aeri. Aquesta seria una condició sine qua non que en aquests moments no es dóna. 

Sobre les negociacions amb la UE, les dues parts han estat d’acord en què aquesta és una bona oportunitat per a Andorra, però que “cal que definim com a país què volem de l’acord i que tinguem tota la informació”. “La gestió de Govern ha fomentat un malestar i un populisme que es retroalimenten i que cal parar”, ha considerat Pintat. Qualsevol acord amb la UE ha de garantir la sobirania tributària.

Comentaris

Trending