Successos

La velocitat inadequada és la causa més probable del descontrol del ‘surfer’ mort a Soldeu

Entre dimecres i dijous el fèretre de l’home, que havia arribat al Principat a través del majorista de viatges que més britànics trasllada al país serà repatriat cap al Regne Unit

T. S.

L’esquiador de surf de neu que aquest dilluns al migdia va morir a la pista Avet de Soldeu arran de les lesions que es va fer en picar molt virulentament contra un arbre va perdre el control degut, molt probablement, a la velocitat excessiva amb què baixava, no ajustada a les condicions que presentava la neu en aquell moment ni a la perícia que podia oferir, per tant, l’home. Aquesta és la principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors de la policia, que estan intentant trobar el màxim de testimonis possibles de la baixada del ‘surfer’ britànic per poder tenir més elements per poder confirmar els motius que van portar l’home a desestabilitzar-se.

L’accident mortal, poc després de la 1 del migdia, es va produir a la mítica pista escenari de les final de la Copa del Món i que, com és de preveure i alhora és conegut, té un traçat d’elevada dificultat tècnica. Es tracta d’una pista negra i això estava i està senyalitzat degudament en diversos trams alhora que s’advertia que la qualitat de la neu era dura. El traçat, justament, havia estat preparat durant dies per acollir les proves mundials i en conseqüència mantenia encara moltes de les característiques necessàries per als grans especialistes.

Sia com vulgui, el ‘surfer’ es va descontrolar a l’altura d’un mur que hi ha a la part baixa de la pista i es va anar a encastar contra un arbre que quedava just a la dreta del traçat que estava fent l’home, britànic de 59 anys i que havia arribat al Principat a través d’un dels majoristes de viatges que més anglesos porta al país. L’impacte va ser molt virulent -el casc, per exemple, estava partit- i les lesions patides de tal gravetat que malgrat l’intens treball dels responsables de pista, primer, com de l’equip mèdic de l’estació, després, per intentar reanimar-lo va ser en va.

Encara pendents de finalitzar tots els tràmits burocràtics -la investigació encara restarà oberta durant dies-, fonts coneixedores del cas han explicat que el més probable que la repatriació cap al Regne Unit del fèretre del difunt, que esquiava tot sol en el moment de l’accident tot i estar acompanyat a l’estació per la seva dona, es faci entre aquests dimecres o dijous.

Articles relacionats

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Giozia
2.

I a sobre pretenen que els pares deixem als críos al esquí escolar amb totes les garanties, quan a les pistes arriba qualsevol beneit.

  • 0
  • 0
AS
1.
Es molt, però molt lamentable el que li ha passat a aquest turista. Si la causa ha estat la velocitat descontrol·lada, més lamentable encara. Hi ha molt de responsabilitat pròpia si es així.
Aquesta temporada, com mai, s'ha vist un grau de "bojeria" sense precedents a les estacions. Penso que es imprescindibles que es comenci a prendre mesures per fer saber als turistes-usuaris de les estacions-esquiadors que esquiar es una activitat de muntanya; que com tal té uns requeriments mínims d'estat físic i de conducta. Potser estem anant cap a on no s'ha d'anar: vendre més dies d'esquí i guanyar desprestigi perquè esquiar a les nostres estacions es perillós perquè no vigilem que no sigui així. Amb petites accions com instructius a les pantalles que hi als llocs de venda de forfaits explicant les normes bàsiques de conducta; amb personal d'acollida i seguretat amb potestat de cridar l'atenció i, fins i tot, retirar un forfait en cas de falta greu, amb anuncis a la web de les estacions amb normes de conducta penso que es podria anar canviant aquesta direcció que esta agafant esquiar a Andorra. Ho dic com a usuària que ha vist aquest any, torno a dir, "com mai" gent fora de control a les estacions.
Finalment, estic convençuda que dona més prestigi i atrau esquiadors seriosos i que voldran tornar tenir normes clares que garanteixin la seguretat.
Volem amants de la muntanya o públic de parc d'atraccions?
  • 5
  • 0

Comenta aquest article