Demòcrates aposta per connectar-se millor pel nord i pel sud

Les candidatures parroquials de Canillo i Sant Julià anuncien, una millores a la CG-2, i l’altra, l’acabament del vial lauredià i, ara sí i abans de final d’any, la rotonda al Punt de Trobada

Comentaris

-
-
Per un cantó i per l’altre. Les candidatures parroquials demòcrates de les dues parròquies més oposades del país aposten per millorar les connexions viàries amb Espanya, la de Sant Julià, i amb França, la de Canillo. Els uns volen acabar d’una vegada per sempre el vial lauredià i, ep, construir, ara sí, la rotonda del Punt de Trobada. Els altres continuar fent eixamples a la carretera general CG-2.

El candidat nacional, Xavier Espot, que juntament amb la número 8 de la mateixa circumscripció, Helena Mas, han reiterat el compromís de crear un Institut Andorrà de les Dones i han assegurat que impulsaran una llei que fomentarà la igualtat de tracte real entre homes i dones, ha acompanyat els candidats parroquials de Sant Julià. Hi eren l’encara ministre Carles Àlvarez i la número 2 de la territorial, Vicky Grau. També ha fet acte de presència la tercera la nacional, la laurediana Núria Rossell.

Àlvarez ha explicat que DA completarà la quarta fase de la desviació Sant Julià de Lòria i la rotonda a prop del Punt de Trobada abans d’acabar l’any. Àlvarez ha dit que el vial comptarà amb els accessos al pont de Fontaneda i el pont a l’alçada del carrer Isidre Valls, on s’hi instal·larà una rotonda. Àlvarez ha afirmat que el projecte, que ja es troba en obres, permetrà aconseguir una “solució viària que no aïlla Sant Julià i a més dona fluïdesa al trànsit”.

A Canillo, les candidates Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell també han parlat, s’ha dit ja, de vials. Palmitjavila ha explicat que Demòcrates continuarà treballant per millorar la capacitat i reforçar la seguretat de la carretera CG-2. La fins ara consellera ha reiterat que l’objectiu és dur a terme alhora actuacions a tota la xarxa viària del país i ha avançat que encara queden alguns trams de la carretera CG-2 que s’han d’acabar d’eixamplar i ha posat com a exemple el tram comprès entre la cascada de Moles i l’Aldosa. Palmitjavila ha ressaltat com d’important és aquest traçat, perquè connecta Andorra amb França i aporta connexions “segures i competitives amb l’exterior”

Pisos bancaris, pisos socials

Els demòcrates també s’han referit aquest dimarts a la problemàtica per l’accés a l’habitatge de lloguer en condicions assequibles. S’hi ha referit la candidatura territorial encampadana. La número 2 de la llista, l’actual consellera Maria Martisella, ha explicat que “signarem un conveni amb l’Associació de Bancs perquè posin a disposició del Govern els pisos buits de què disposen per tal de destinar-los a lloguer social. És una mesura més que es complementarà amb altres accions com la creació d’un fons immobiliari per construir i rehabilitar edificis o la implementació d’incentius fiscals per posar al mercat més habitatge de lloguer”.

Comentaris

Trending