DA reconeix ara que “cal començar” a aplicar mesures per reactivar el comerç perquè pateix

La formació taronja pretén impulsar el comerç electrònic i posar en marxa un pla de digitalització per revertir la situació, que ja admet, de caiguda de vendes

Comentaris

-
-
Demòcrates per Andorra (DA) admet ara sense embuts que el comerç està patint i que, per tant, ja és hora que es comencin a aplicar mesures per intentar revertir aquesta situació. En aquest sentit, un dels objectius electorals que es fixa la formació taronja és impulsar el comerç electrònic i avançar en un pla de digitalització per acompanyar les empreses que vulguin exportar els seus productes fora d’Andorra amb la finalitat de rellançar el sector de les compres.

El cap de llista del partit, Xavier Espot, ha donat a conèixer avui aquestes mesures durant la visita als comerciants d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, acompanyat de la número dos de la llista nacional, Roser Suñé, i dels candidats número u territorials de les dues parròquies, Enric Tarrado i Sílvia Calvó. Espot ha afirmat que “cal apostar molt pel comerç electrònic per la possibilitat que els nostres comerciants no només venguin al nostre país sinó perquè també tinguin la possibilitat des vendre des d’Andorra cap a fora”. En aquest sentit, el candidat a cap de Govern de Demòcrates ha afirmat que és necessari “crear sinergies” per resoldre qüestions relacionades amb els tràmits duaners i generar “estructures unificades” que també estiguin impulsades pel Govern. 

Espot, que ha comentat que els comerciants han traslladat la necessitat de tenir un “suport constant" per part de les administracions públiques, ha concretat altres mesures com ara la creació d’una zona franca que permeti les exportacions, atès que és una “demanda” que fan molts comerciants. El candidat a cap de Govern ha explicat alhora que “cal donar continuïtat” al pla estratègic de compres impulsat l’última legislatura i que, per tant, és necessari “començar a executar de manera molt concreta mesures per reactivar el comerç que està patint darrerament”. Per la seva banda, Sílvia Calvó ha explicat que l’objectiu és “fer participar al màxim” els comerciants del país per donar continuïtat al pla impulsat per l’executiu.

Espot també ha explicat que cal treballar per “atreure turisme d’alt valor afegir i amb un alt valor adquisitiu” sense que això sigui “incompatible” amb l’arribada d’altres visitants que "aporten un valor afegit al nostre país i que donen satisfacció a sectors com l’hostaleria i la restauració”. Espot creu que tant el Govern i com els comuns han fet “bona feina” en els últims anys per desenvolupar accions per acompanyar el sector del comerç i ha posat com a exemples tant el pla estratègic de compres com la remodelació de les avingudes Meritxell i Carlemany.

Comentaris (1)

Trending