d’Acord es presenta anant “de cara” per aconseguir “un canvi polític”

La coalició territorial de socialdemòcrates i liberals presenta a Ordino remarcant la seva presència a totes les parròquies i amb “candidatures molt fortes” i “en condicions de poder disputar” el triomf

Comentaris

-
-
d’Acord, la marca conjunta de socialdemòcrates i liberals a les parròquies, ha presentat aquest dimarts al vespre les seves candidatures remarcant, precisament, que encara que “molta gent hi creia molt poc” finalment la coalició territorial pot ser present a les set circumscripcions amb un projecte que té “una gran força” i que representa “l’opció de canvi polític” anant “de cara” des d’abans de la celebració dels comicis.

Unes dues-centes persones s’han donat cita a l’Auditori nacional d’Ordino per celebrar l’’estrena' de les llistes territorials amb “candidates i candidats molt forts a totes les parròquies” en paraules del president i candidat del Partit Socialdemòcrata, Pere López, que ha assegurat que “en moltes parròquies estem en disposició” de poder aconseguir el triomf. En tot cas, i com ha remarcat el seu homòleg liberal, Jordi Gallardo, la connexió entre les dues formacions és molt bona i l’acord, “el millor possible”, s’ha treballat “des de l’entesa, superant dificultats i complicacions”.

Unes dues-centes persones acudeixen a l'Auditori nacional en l''estrena' de les llistes de la coalició social-liberal, que al final té representació a les set parròquies

“D’Acord és un projecte per la democràcia, per la pluralitat”, ha destacat López. I el candidat territorial de la coalició a Ordino, Marc Galabert, ha remarcat les tres potes en què se sustenta el pacte social-liberal: la defensa d’un canvi electoral “per fer el sistema més representatiu” que permeti “tornar a donar més protagonisme al Consell General”, dotar de més transparència l’acció executiva i legislativa “regenerant” la responsabilitat dels polítics i una “nova estratègia per Europa” que permeti que amb tota la informació sobre la taula i sabent exactament què suposaria un acord d’associació, el poble pugui decidir si cal pactar amb la UE o no.

Galabert ha estat molt explícit en remarcar que l’acord entre el PS i Liberals és un “pacte necessari” que deixa ben clar i des del principi “quina és la declaració d’intencions”. En aquest sentit, ha recordat que hores d’ara se senten molts xiuxiuejos de possibles enteses postelectorals que “després se’ns vendran com les més naturals del món” però en canvi, els qui “anem de cara” hauran estat les candidatures de d’Acord que, com ha remarcat el número dos de la territorial ordinenca, Jean-Michel Armengol, han “convergit de forma natural” per oferir a la ciutadania “una proposta diferent”.

Gallardo ha recordat que “és un acord per Andorra. Per aquelles persones que vulguin un canvi, amb punts molt concrets en els que es basa el programa conjunt, com són major representativitat o major transparència”. Pere López ha insistit que amb el sistema electoral del Principat, fa molts anys que molts electors veuen com els seus vots “no van enlloc” i que la suma de socialdemòcrates i liberals pot suposar que amb els vots dels uns i els altres hi hagi una translació de representació al Consell. Trencar el sistema des de dins, vaja.

Comentaris

Trending