SDP s’apunta a donar un “sí al progrés” i un “sí a Andorra”

Els progressistes pretenen fer una campanya en positiu i a favor del Principat, defensant un bon grapat d’avenços que es consideren fonamentals

Comentaris

-
-
“Sí al progrés” serà l’eslògan que Socialdemocràcia i Progrés (SDP) farà servir per a la campanya electoral. Un sí que s’estendrà a moltes d’altres qualitats o avenços que vol la formació per al Principat. De fet, la imatge de campanya va lligada a un missatge en positiu o com ha dit en moltes ocasions el president de la formació, Jaume Bartumeu, a “estendre ponts i no cavar trinxeres”.

Per al cap de llista del partit, Josep Roig, l’eslògan és un "sí a la construcció d'una Andorra social, progressista i positivament europea" que estigui, alhora, vinculada als drets de les persones i el seu benestar garantint el dret a tothom a gaudir d'un habitatge digne. També s’ha mostrat partidari de situar la pensió mínima de jubilació al nivell del salari mínim o garantint unes condicions laborals dignes per als treballadors del país, que potser passarà per modificar les normatives actualment vigents.

Roig també s’ha referit al teixit econòmic i a la construcció de l’Europa que es vol des d’Andorra. I de la qual també ha parlat Bartumeu a partir de les previsions fetes per algun sector del Parlament Europeu dient que el juny es podria tancar un esborrany de l’acord d’associació i després, en el termini de dos anys, acabar-hi de donar llum verd.

El candidat progressista, com la formació, s’ha mostrat favorable a l’encaix amb Europa i ha defensat que l’acord que se signi amb Burssel·les faci que els empresaris han de poder accedir a un mercat únic europeu "amb unes condicions que siguin favorables”. Bartumeu ha deixat clar que de ben segur al juny no se signarà res. Perquè Andorra encara estarà en una situació de “reorganització” després de les eleccions generals i perquè no és fins al 26 de maig que se celebren comicis europeus.

Etiquetes

Comentaris

Trending