Batalla judicial entre Crèdit Andorrà i dos exdirectius seus a Espanya

L’entitat andorrana, per mitjà de Banco Alcalá, s’ha querellat contra l’antic CEO del banc espanyol i el màxim responsable de la divisió de Catalunya i Balears del banc controlat en un 85% des del Principat

Comentaris

-
-

Crèdit Andorrà, a través de la societat del grup Banco Alcalá, de la qual en té el 85% de les accions, ha presentat una querella contra l’antic màxim responsable executiu (CEO) de l’entitat espanyola, Frank Martínez, i contra el responsable de la divisió de Catalunya i Balears del mateix banc, Héctor Mora. Crèdit Andorrà acusa els dos bancaris -Martínez també va dirigir l’àrea de banca privada de l’entitat andorrana a Europa- d’administració deslleial, estafa i descobriment de secrets empresarials.

L’acció judicial penal s’hauria interposat a finals de l’any passat i hauria estat admesa a tràmit. De fet, segons que publica aquest dimarts el digital espanyol ‘El Confidencial’, tots dos querellats estan citats dimarts que ve en un jutjat de Barcelona per prendre’ls declaració. La querella l’hauria presentat formalment Banco Alcalá després de descobrir, presumptament, que abans de deixar l’entitat espanyola, a finals del 2017, tant Martínez com Mora haurien estat competint ja des de dins amb el propi banc per, posteriorment, endur-se’n clients. La querella es va interposar després que el responsable de la divisió catalana de Banco Alcalá, una divisió clau per al compte d’explotació del banc, interposés una demanda laboral contra l’empresa.

Crèdit Andorrà va patir diverses baixes d’alts càrrecs a finals del 2017. Frank Martínez és un clàssic del sector de gestió d'alts patrimonis, en què va començar a treballar l'any 2000. Després de passar per Deutsche Bank Wealth Management i BNP Paribas Wealth Management, on justament va coincidir amb Héctor Mora, va fitxar per Crèdit Andorrà l'any 2010, entitat de la qual va passar a formar part del comitè executiu. Un any després es va convertir en conseller delegat de Banco Alcalá amb la compra per part de l'entitat andorrana, càrrec que va exercir fins el 2017.

També va ser responsable de banca privada per a Europa del banc del Principat. Després de la seva sortida al setembre de 2017 tenia un any de no competència, tot i que expirat aquest període segueix sense haver tornat al sector i es dedica, ara per ara, a projectes d’'startups' relacionades amb telecomunicacions. Héctor Mora es va convertir el 2015 en membre del comitè executiu i responsable de Catalunya i Balears de Banco Alcalá. Va deixar l’entitat controlada per Crèdit Andorrà el novembre del 2018, amb una clàusula de no competència de sis mesos en què es troba immers actualment.

Comentaris

Trending