Andorra i Portugal pretenen fomentar la mobilitat d’estudiants i professionals

Els governs dels dos països firmen un compromís de cooperació educativa pel qual es reconeixen automàticament els títols estatals d’ensenyament superior 

Comentaris

-
-
Els governs d’Andorra i Portugal pretenen fomentar la mobilitat entre estudiants i professionals dels dos països. Per fer-ho possible, s’ha signat un compromís de cooperació educativa que comporta que els títols d’ensenyament superior promoguts per cadascun dels dos estats sigui automàticament reconegut en l’altre.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, i el secretari d'Estat de Ciència, Tecnologia i Educació Superior de Portugal, Joao Sobrinho Teixeira, han signat l’acord aquest dissabte en el marc de la “la tradicional bona col·laboració entre els dos països i concretament en l'àmbit de l’educació”, com han remarcat els dos dirigents, que han anunciat, en el marc d’una compareixença pràcticament inèdita -un dissabte a la tarda i amb més presència de convidats que de mitjans de comunicació- futures col·laboracions en la creació de dobles titulacions i en la cooperació en el camp de la recerca. 

Aquest acord dóna continuïtat en la cooperació en matèria d'educació entre Portugal i Andorra, iniciada amb el conveni signat a Andorra la Vella el 15 de novembre de 2000 i té en compte la Convenció sobre el reconeixement de qualificacions relacionades amb l'educació superior a la Regió europea, signada l'11 d'abril de 1997 i en vigor als dos estats. 

Així, els dos estats reconeixeran els períodes d'estudi, les titulacions acadèmiques i els diplomes d'educació superior atorgats per una institució d'educació superior reconeguda en qualsevol dels dos països. D'aquesta manera, un títol acadèmic o diploma d'educació superior d'un dels Estats assigna tots els drets adscrits al títol corresponent o al títol d'educació superior en l'altre Estat, mitjançant la certificació oficial atorgada per les entitats legalment competents en cadascun d'ells.

Comentaris

Trending