La fiscalia rebaixa de deu a cinc anys la petició de presó per a Besolí

El ministeri públic, que està fent un trist paper en el judici que se celebra a l’Audiència, també ha rebaixat pràcticament a la meitat la sol·licitud per a Rosell

Comentaris

-
-
El fiscal de l’Audiència nacional espanyola José Javier Polo ha rebaixat de deu a cinc anys la petició de presó per a Joan Besolí, el gestor i empresari lauredià que està sent jutjat per un presumpte cas de blanqueig de diners. El seu amic i expresident del Barça Sandro Rosell, principal processat en el cas, també ha vist molt significativament rebaixada la sol·licitud de pena feta pel ministeri públic: d’onze a sis anys.

En la vuitena jornada del judici celebrat a l’Audiència nacional, a Madrid, la fiscalia, en els seus informes i les seves sol·licituds definitives de condemna no ha pogut fer res més que rebaixar de forma significativa les peticions. De fet, el seu paper durant tot el judici està sent més aviat trist, amb molt pocs elements, si és que n’hi ha algun, que sustenti els dos anys de presó provisionals viscuts per Rosell i Besolí. De fet, ni tan sols l’acusació formalitzada no s’aguanta.

La rebaixa a la meitat en les sol·licituds principals de pena n’és el més clar exemple. Això sí, respecte l’exdirigent esport es manté íntegrament la multa econòmica sol·licitada de 59 milions d’euros. Per al gestor de Sant Julià de Lòria la sanció pecuniària queda situada ara, en la petició de la fiscalia, en 40 milions. 

Per a la resta dels dels acusats, entre els quals la dona de Rosell, Marta Pineda, i el cunyat de Besolí, l’urgellenc Andrés Ramos, també s’han rebaixat molt les penes, fins a quedar situades per sota dels dos anys (un any i onze mesos), amb la qual cosa ni en el pitjor dels casos segur que no han d’entrar a la presó.

-

Relacionat

La fiscalia espanyola té cada cop menys arguments contra Rosell i Besolí
-

Relacionat

Besolí recupera la llibertat però no podrà tornar a Andorra per ara
Joan Besolí, amb el traductor al costat, en prestar declaració davant el tribunal.

Relacionat

Besolí defensa la legalitat de les operacions que feia a Andbank per al brasiler Teixeira
-

Relacionat

La defensa de Besolí demana el seu alliberament davant el tribunal que el jutja 

Comentaris

Trending