Set de cada deu comportaments imprudents al volant té a veure amb l’excés de velocitat

La policia ha constatat 130 infraccions en els darrers quinze dies en una campanya específica per intentar corregir actituds indegudes

Comentaris

-
-
La policia ha imposat els darrers quinze dies 130 sancions per comportaments imprudents al volant. De les 130 infraccions detectades, la immensa majoria, set de cada deu, tenien a veure amb un excés de velocitat en el punt controlat. Tot plegat respon a una campanya específica que el cos de l’ordre ha dut a terme entre el 27 de febrer i el 10 de març per mirar de fomentar la conscienciació per corregir determinades actituds indegudes en la conducció.

La campanya tenia com a objectiu detectar i sancionar el comportament imprudent de certs conductors que puguin derivar en situacions de risc a causa de la seva imprudència, intensificant els controls de radar mitjançant els radars mòbils del cos de policia, a fi de reduir els accidents de trànsit amb resultat de lesions.

De les 130 infraccions detectades, 95 ho han estat per circular excedint la velocitat permesa. Aquestes infraccions s’han constatat gràcies als radars mòbils de què disposa la policia. Entre la resta d’anomalies detectades, les més voluminosos són les relatives al fet de no respectar algun dels senyals prohibitius (12 casos) i no respectar la senyalització horitzontal de la calçada (13 sancions). Més puntual s’han controlat conductors fent avançaments indeguts (7 casos), passant-se un semàfor quan no tocava (2) o no regulant la velocitat de manera adequada al lloc per on s’estava transitant (1 cas).

Els agents, en aquesta campanya específica, no han detectat cap cas en què es dugués a terme una conducció temerària que causi perill a les persones o coses, en què no se cedís el pas als vianants que estaven en situació de creuar la calçada per un pas degudament senyalitzat o que no es donés la preferència al vehicle que realment la tenia.

 

Comentaris

Trending