Sipaag i SEP lamenten el moment triat pel Govern per incrementar el preu de les hores extra

Els dos sindicats consideren que el reglament de compensacions de la Funció Pública demandava una revisió més global malgrat que no es poden oposar a una millora evident

Comentaris

-
-
El sindicats que aglutinen, d’una banda, el personal de l’administració general (Sipaag) i, de l’altra, els professionals de la docència (SEP) consideren que a les portes d’unes eleccions no era el millor moment perquè el Govern decidís anunciar l’increment del preu de l’hora extra dels funcionaris. No obstant, i atenent que es tracta d’una millora evident per a tots els treballadors públics, “no podem dir que no”.

Els dos sindicats, però, deixen clar en un comunicat que la revisió del reglament de sistemes de compensació “hauria de ser més exhaustiva” i global. I que no n’hi ha prou amb augmentar les hores extraordinàries per equiparar-les al sector privat. Sipaag i SEP han fet referència a la decisió unilateral anunciada divendres passat pels responsables del Funció Pública als representants dels diversos sindicats de l’administració.

“El SEP i el Sipaag hem comunicat a la ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració que no podem dir que no a una millora del reglament vigent, però pensem que la revisió d’aquest Reglament hauria de ser més exhaustiva”, remarquen en un comunicat conjunt dues organitzacions sindicals que estan duent a terme diverses iniciatives de manera coordinada. No obstant això, els dos sindicats també deixen clar que “just abans de les eleccions generals no és un bon moment per fer propostes que semblen respondre més a la intenció de calmar els sindicats que a una manera seriosa de treballar”.

En la reunió de divendres passat, la titular de Funció Pública, Eva Descarrega, va informar que havien acollit positivament els suggeriments fets per part de l’Associació de Bombers (ABA) i que creien escaient equiparar les hores extra de l’administració al que fixa la nova Llei de relacions laborals. D’aquí que el preu de l’hora extra rebi un complement del 40% en lloc del 35% que es venia pagant fins ara respecte del preu normal en el cas de les hores diürnes i del 60% en lloc del 55% quan es tracta d’hores en dies festius, caps de setmana o nocturnes. 

 

Comentaris

Trending