Successos

Detingut un home que pretenia entrar a Espanya des d’Andorra amb vint lingots d’or

La guàrdia civil va descobrir les peces, valorades en més de 250.000 euros, amagades en un espai del motor del cotxe després que el conductor reconegués que duia només una porció d’un quilo

Altaveu

La guàrdia civil ha detingut un home, ja alliberat per ordre judicial però amb càrrecs, acusat d’un delicte de contraban després que els agents de la duana de la Farga de Moles localitzessin en un compartiment a l’interior del motor del cotxe amb el qual accedia a l’Estat espanyol procedent d’Andorra fins a vint lingots d’or valorats en més de 250.000 euros. Inicialment, l’home, espanyol i domiciliat a Navarra, va afirmar que no portava res que hagués de declarar i, després, va admetre dur amagada una peça d’or d’un quilo.

Els fets van succeir dissabte i va ser el resultat de la realització d'un control fiscal per part d'efectius de la guàrdia civil de la divisió fiscal, sota la direcció de l'administrador de la duana. Es van intervenir vint lingots d’or, el reconegut inicialment pel conductor del vehicle, que feia un quilo, i dinou més de 250 grams cadascun. La intervenció es va produir cap a les 19.30 hores, quan un vehicle marca Mercedes, va accedir al recinte duaner procedent d'Andorra pel carril verd (res a declarar), conduït per I. J. S., home, de 55 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Navarra.

Preguntat pels agents si tenia alguna cosa a declarar, manifesta en un primer moment que no.

Els agents, després de comprovar al maleter del vehicle, observen com el conductor té un tiquet de compra a la mà, sospitant que el que s'indica en el mateix, supera el valor del trobat al maleter. En sol·licitar l'agent el gènere comprat amb aquest tiquet, I. J. S. li indica que és d'un lingot d'or, però que el té amagat en un compartiment del vehicle, lloc que a continuació indica als agents.

Un cop localitzat pels agents el lingot (d'un quilogram) a l'interior del filtre de partícules del vehicle, el conductor manifesta que no hi ha res més, que això és tot. Els agents, davant la sospita que pogués existir més gènere a l'interior, fan un reconeixement més exhaustiu, trobant en el seu interior dinou lingots més (els esmentats de 250 grams cadascun) embolicats en quatre paquets.

Una vegada verificada la quantitat de lingots confiscats pels agents a les dependències de l'Agència Tributària, i en presència de l'oficial de viatgers, es va procedir a instruir diligències per delicte de contraban, quedant l'autor detingut, el gènere confiscat i el vehicle intervingut. L’arrestat, que va passar a disposició judicial, va quedar en llibertat provisional. Pel que fa al gènere i el vehicle, tots dos van quedar dipositats a la duana de la Farga de Moles a disposició de l'autoritat judicial corresponent.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
apaaaaa
Vaja chibatazo. Alguns per treballar travessen la frontera i treballen fora del seu pais. Seran uniformats?
En resposta a apaaaaa
Hisenda ESP.
3.

Totalment d'accord aixó es un "xivatazo" amb totes les de la llei,aqui ja només ens faltava aquest tipus de pràctiques per guanyar algún dineret,podrien ser funcionaris d'hisenda espanyola camuflats ( no seria la primera vegada),ara digueu-me comvoleu que futurs inversors confiin en el nostre pais.

  • 2
  • 0
apaaaaa
2.

Vaja chibatazo. Alguns per treballar travessen la frontera i treballen fora del seu pais. Seran uniformats?

  • 4
  • 0
Al César lo que es del César
1.

Amb els passadors de la WWII això a Andorra no passava. L'or, vull dir.

  • 5
  • 1

Comenta aquest article