Administració

Funció Pública desmenteix que el Govern es plantegi privatitzar serveis

La ministra envia un correu intern en què assegura que “cap persona a l’administració general pot perdre el seu lloc de treball” per eventuals externalització 

SFGA
| SFGA

Altaveu

La ministra de Funció Pública en funcions, Eva Descarrega, assegura que “el Govern no ha valorat mai la privatització de cap servei de l’administració general i menys encara que cap persona a l’administració general pugui perdre el seu lloc de treball per aquest motiu”. Descarrega ha enviat una comunicació interna per tranquil·litzar el personal davant suposats missatges que circularien entre els funcionaris i que alerten de possibles externalitzacions.

Descarrega explica que “havent rebut personalment missatges de diverses persones de l’administració general preocupades i alarmades pel que fa a una eventual privatització per part del Govern de diferents serveis públics de l’administració” havia de procedir a desmentir-ho tot i, alhora, posar-se a disposició de qualsevol funcionari, tant ella com el secretari d’Estat, Antoni Rodríguez, per aclarir qualsevol dubte o neguit.

La titular ministerial en funció afirma que “els missatges relatius a la privatització de diferents serveis de l’administració difosos per alguns membres dels sindicats són falsos i tenen com a únic objectiu generar alarma i neguit entre el personal de l’administració en relació amb la política del Govern en matèria de funció pública”. En aquest marc, i sempre en la comunicació interna enviada, Descarrega lamenta que “es facin aquest tipus de comunicacions perquè no tenen cap fonament i són totalment inacceptables”.

Sobretot, però, la màxima responsable aquesta darrera legislatura del departament de Funció Pública estaria especialment indignada atès que “afecten al personal de l’administració general sense valorar ni tenir en compte la feina i l’aportació de totes i cadascuna de les persones que actualment treballen a l’administració general”.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Lluisa
Sou uns mentiders! Si acabeu de privatitzar la centraleta de Govern. Les vostres accions us delaten. I tampoc és cert que no vulgueu eliminar llocs de treball, a la llei de funció pública hi ha un article, que no hi era a l'anterior que us permet suprimir llocs de treball a voluntat i acomiadar treballadors, com molt bé va explicar el SIPAAG. No us cal privatitzar per carregar-vos llocs de treball.
En resposta a Lluisa
Silvia Gil
7.
És veritat i el servei que es dona ara de la centraleta és pèsim i inefficient, però calia tornar el favor a la empresa dels amics d'Andorra Telecom !!! Que digui la Sra. Ministra a on han col.locat a les dues responsables de comunicació, perquè no les posa el Sr. Esport a la empresa familiar i les paga de la seva butxaca?, perquè els hi han donat lloc de treball sense pasar cap concurs i el seu salari es pagarà amb diner públic, que és el diner de tots ? M'agradaria que algun candidat ho pregunti al debat perquè vegi la població de quina colla estem parlant.
  • 8
  • 0
Lola
6.

Avui és 6 de març 2019. Anotem aquesta data en paper i pengem-la tots a la pared del lloc de treball amb la frase “Diu que NO es Privatitzarà ”, i a esperar com DA menteix novament altre cop. La M serà esclava de les seves paraules, encara que... tan li fot!

  • 9
  • 0
Antonio
5.

Aixo van di de la ITV , y se la donen a una empresa española,

  • 12
  • 0
Lluisa
Sou uns mentiders! Si acabeu de privatitzar la centraleta de Govern. Les vostres accions us delaten. I tampoc és cert que no vulgueu eliminar llocs de treball, a la llei de funció pública hi ha un article, que no hi era a l'anterior que us permet suprimir llocs de treball a voluntat i acomiadar treballadors, com molt bé va explicar el SIPAAG. No us cal privatitzar per carregar-vos llocs de treball.
En resposta a Lluisa
Confiança
4.

Aquests de DA,n'han fet tantes i dit tantes que ja no son creibles es res,han perdut tota la confiança del funcionari i del que no es funcionari.Ull al anar a votar.

  • 14
  • 0
Paula
3.
Unes filtracions publicades per Wikileaks van revelar detalls de l’Acord sobre Comerç de Serveis (TISA en les seves sigles en anglès) que s’està negociant de manera totalment opaca des del juliol de 2013. Qui negocia el TISA són un grup de països que s’autoanomenen “els bons amics dels serveis” i que està integrat per la UE en bloc, els EUA, Austràlia, el Canadà, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Hong Kong, Islàndia, Israel, el Japó, Liechtenstein, Mèxic, Nova Zelanda, Noruega, Panamà, el Pakistan, el Paraguai, el Perú, Corea del Sud, Suïssa, Taiwan i Turquia. El tractat té com a objectiu la liberalització internacional de la prestació de serveis. Si atenem el recorregut històric dels tractats de lliure comerç en vigor arreu del món, hi ha prou raons per afirmar que constitueixen un mecanisme de salvaguarda dels interessos de les grans empreses transnacionals enfront del poder dels estats nacionals, ja que estableixen mecanismes ferris per garantir la rendibilitat de les inversions mentre que les clàusules socials o mediambientals no passen de ser meres declaracions d’intencions. Amb el TISA, es pretén garantir al capital internacional que la privatització dels serveis públics serà irreversible i que les seves inversions en aquest terreny seran sobradament rendibles. Els documents filtrats per Wikileaks apunten que el TISA vol ser el marc normatiu que permeti continuar buidant la capacitat de provisió de serveis de les administracions públiques en terrenys tan estratègics i importants per la vida quotidiana de la població com la salut, l’educació, l’aigua, l’energia, el tractament de residus o la neteja urbana.

És a dir, el sistema "serveis públics" que coneixem avui pot desaparèixer en qualsevol moment com en Suïssa.

  • 10
  • 0

Comenta aquest article