DA pensa ampliar la dotació per als pressupostos participatius fins a 1 milió d'euros el 2020

La primera promesa electoral ferma és estendre una eina de participació fins ara limitada a Ordenament Territorial als ministeris d’Educació, Cultura i Medi Ambient

Comentaris

-
-
Demòcrates per Andorra (DA) plantejarà en el seu programa electoral ampliar la partida per a pressupostos participatius fins a una dotació inicial global d’un milió d’euros que reflectiria la previsió comptable per al 2020. A poc a poc, la formació voldria estendre els pressupostos participatius a tots els ministeris, començant pels d’Educació, Cultura i Medi Ambient. 

Els detalls de la proposta els han presentat aquest dimarts Landry Riba, número 7 de la candidatura nacional de Demòcrates, i Maria Martisella, candidata d’UP Demòcrates per la circumscripció parroquial d’Encamp. L’acte electoral tot i que la campanya encara no s’ha iniciat formalment s0ha dut a terme a la passarel·la de l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella, proposta guanyadora de la primera convocatòria dels pressupostos participatius, que estava prevista que costés 200.000 euros i va acabar costant més del doble. 

Els dos candidats demòcrates han manifestat la voluntat d’ampliar aquest mecanisme de participació ciutadana, que el Govern va posar en marxa al 2017, més enllà de l’àrea d’Ordenament Territorial. Per a Maria Martisella es tracta de “fomentar que la ciutadania aporti i ajudi a crear projectes que ells veuen necessaris” alhora que es fomenta la transparència envers la ciutadania. La voluntat de DA és que tots els ciutadans puguin presentar idees i propostes en les àrees de Medi Ambient i Cultura mentre que en matèria d’Educació, el procediment s’adreçaria al personal educatiu i als estudiants, que podrien plantejar com es destinen les partides pressupostàries en matèria d’infraestructures o de programes concrets.

La proposta l’han presentat els candidats Landry Riba i Maria Martisella al pas elevat de l’Estadi Comunal, que va acabar duplicant la partida inicialment prevista

Landry Riba ha ressaltat que la proposta dels Demòcrates encaixa plenament amb als Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Concretament, el que fa referència a la Pau, justícia i institucions solidàries, s’hi engloba la finalitat 16.7, que busca aconseguir “l’adopció de decisions inclusives, participatives i representatives”

Riba ha dit que la partida prevista tindria una estimació genèrica d’un milió d’euros i estaria inclosa al projecte de pressupostos del 2020. El número 7 de la candidatura nacional ha afegit que la idea és que la partida es vagi ampliant en el transcurs dels anys per acabar la propera legislatura amb més import i “arribar a complir l’objectiu d’unes institucions més sòlides, més transparents, més participatives, més integradores i més representatives”.

Etiquetes

Comentaris

Trending