Societat

Encamp acomiada aquest dimarts mossèn Esplandiu, rector emèrit de la parròquia 

Nascut al municipi pallarès d’Alt Àneu el 1938, va arribar al Principat el 1998 després d’una llarga estada a la Vall d’Aran

Altaveu

La parròquia de Santa Eulàlia d’Encamp acollirà aquesta tarda de dimarts (16.30 h.) la missa funeral en record de Xavier Esplandiu, mossèn jubilat i rector emèrit encampadà que va traspassar aquest dissabte. Esplandiu, de 80 anys, feia temps que estava delicat de salut.

Havia nascut al poble de Son del Pi, al terme municipal d’Alt Àneu, al Pallars Sobirà, el 8 de novembre del 1938, encara que ell era d’Anàs, a la Vall de Cardós, i va ser ordenat sacerdot 26 anys després a Sort. El seu ministeri sacerdotal va transcorre en bona mesura a la Vall d’Aran abans d’arribar al Principat. Just després de ser ordenat va ser designat rector de Vielha, destí al qual es va mantenir fins al 1972.

Posteriorment, i entre el 1977 i el 1998 va ocupar la rectoria de Bossòst, també a la Vall d’Aran. Just després d’aquella llarga estada a Bossòst, i havent passat per Salas del Pallars, el bisbat va enviar Esplandiu cap a Andorra, on exerciria fins al retir i més enllà. Rector emèrit de la parròquia d’Encamp, l’església de Santa Eulàlia n’acollira la missa exequial encara que qui ho vulgui, també aquest dimarts i entre les 11 i les 13 hores podrà donar l’últim adéu al mossèn a les sales de vetlla encampadanes.

Comentaris

Família Mauri-Sarroca.
4.

Mn Xavier no s,oblidava de les persones que havia conegut i tractat pels llocs on havia passat al llarg de la seva vida. Tal i com ens va demostrar amb el seu record cap a la meva mare q va morir el dia 2 de gener a Salàs del Pallars justament dos mesos abans q ell. Nosaltres també el recordarem.

  • 1
  • 0
Josep Batalla Ricou
3.

El meu recort per la familia.A mn.Xavier el meu sincer adeu.El vai tindre d'auxiliar al Seminari i vam neixer al mateix poble,el recordarè amb afecte sempre.

  • 4
  • 0
Pech azalber
2.

Toutes nos condoléances à la famille

  • 1
  • 0
Pech azalbert annie
1.

Nous présentons à toute la famille nos plus sincères condoléances

  • 1
  • 0

Comenta aquest article