Liberals publicarà els béns dels candidats de totes les llistes

La formació blava aposta per la transparència i la responsabilitat política amb l'anunci d'una llei de bon govern i del servei públic

Comentaris

-
-
Liberals d'Andorra (L'A) farà pública una declaració de béns dels candidats que surtin escollits a les llistes tant nacionals com territorials en les eleccions del 7 d'abril. D'aquesta manera és com la formació vol demostrar que aposta per la transparència i la responsabilitat política, dos eixos que marcaran la seva campanya. Així ho han explicat en la primera roda de premsa de precampanya encapçalada pel president liberal, Jordi Gallardo, i per la número tres de la candidatura nacional del partit, Eva López.

I abans de res, Jordi Gallardo ja ha fet pública la declaració de béns que aquesta tarda ha presentat davant de notari. "Crec que com a la resta de democràcies avançades, Andorra hauria d'obligar als seus representants i autoritats a fer una declaració de béns", ha exposat el president liberal. És la primera vegada que un candidat fa públic el seu patrimoni. Gallardo ha afegit que "aquest és el camí per demostrar el nostre compromís amb la societat andorrana i la transparència".

Una demostració que no només farà el cap de llista, sinó que també la faran la resta de candidats que arribin a govern. "Els candidats de Liberals d'Andorra han signat un document on es comprometen a què en cas de ser elegits faran una declaració de béns en iniciar la legislatura i una altra al final, per demostrar que no hi ha hagut cap enriquiment per dur a terme la tasca política", ha defensat Eva López.

Liberals ha presentat aquesta mesura amb l'anunci d'una llei de bon govern i del servei públic en cas que la formació arribi a governar després de les eleccions del 7 d'abril. D'aquesta manera, la mesura té com a objectiu "garantir la màxima transparència a les nostres institucions i obligarà a totes les persones que tinguin càrrecs públics a fer una declaració de béns", ha dit el cap de llista de L'A. Qui també ha manifestat que una llei d'aquesta manera "garantirà els mecanismes de control i supervisió necessaris per evitar malbaratar diners públics".

Comentaris (7)

Trending