Tres ferits greus en accidents d’esquí a Soldeu i Arcalís

La pista soldeuenca de l’Obagot II ha estat l’escenari del sinistre de més gravetat; els esquiadors han estat traslladats fins a l’hospital, on romanen, en helicòpter

Comentaris

Pista Obagot II, al sector de Solanelles de Soldeu, on hi ha hagut un dels accidents, amb l'helicòpter sobre el terreny preparat per endur-se els ferits.
Pista Obagot II, al sector de Solanelles de Soldeu, on hi ha hagut un dels accidents, amb l'helicòpter sobre el terreny preparat per endur-se els ferits.
Tres esquiadors han hagut de quedar ingressades aquest dimecres al centre hospitalari arran dels accidents d’esquí que han patit durant la jornada. L’accident més greu, aparentment, ha ocorregut a la pista Obagot II al sector de Solanelles, a Soldeu. El sinistre hauria afectat dues persones. A Arcalís hauria pres mal la tercera esquiadora, segons que han explicat testimonis presencials.

Sobre el terreny, i a manca de confirmació oficial per part de l’estació, l’Obagot II hauria registrat l’accident de més gravetat i passades les 2 de la tarda s’hi hauria hagut de desplaçar un helicòpter per fer-se càrrec dels ferits. Per qüestions de caràcter més logístic, també s’hauria traslladat fins a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell procedent en aquest cas d’Arcalís una esquiadora espanyola que es queixava d’un fort cop a les costelles.

Segons fonts mèdiques consultades, les lesions que pateixen els tres esquiadors són de gravetat diversa però la vida de cap d’ells, per ara, no corre perill. En un cas, s’hauria hagut d’intervenir quirúrgicament. En un altre, el ferit roman ingressat a la unitat de cures intensives (UCI) del centre. Finalment, el tercer episodi malaurat hauria comportat un traumatisme cranioencefàlic poc greu del qual el ferit evoluciona positivament.

Les fonts consultades han recordat que aquests dies hi ha un volum d’esquiadors força elevat a la immensa majoria d’estacions atès que en molts indrets hi ha vacances escolars per la celebració del Carnaval, circumstància que també passa al Principat. Si s’afegeix això a una qualitat de la neu que no és gaire bona en molts punts, el risc de patir un accident és més alt del que sol ser habitual.

Comentaris (1)

Trending