Administració

La fiscalia descarta un delicte contra la Funció Pública amb la contractació de càrrecs de confiança

El ministeri públic arxiva la denúncia presentada pel Sipaag i deriva qualsevol suposada anomalia a l’àmbit administratiu, on el sindicat pensa presentar batalla

Altaveu

El ministeri fiscal ha decidit arxivar la denúncia que tot just fa cinc setmanes el sindicat de personal de l’administració general (Sipaag) va presentar adduint que les contractacions de càrrecs de confiança podien estar-se realitzant en contra de la Funció Pública i, per tant, en comissió d’un delicte penal. La fiscalia considera que la gestió del personal de relació especial no està suposant cap irregularitat reprovable en l’àmbit penal i deriva qualsevol eventual anomalia a la via administrativa, on el Sipaag pensa presentar batalla.

El sindicat presidit per Lluís Anguita va posar el 21 de gener passat en coneixement del ministeri públic tot un seguit de fets per tal que s’analitzés si els responsables d’aquelles decisions podien haver comès algun tipus de delicte. Segons el propi Sipaag, la fiscalia tanca la via penal en considerar que allò que descrivia el sindicat en el seu escrit no està tipificat al Codi penal, que no vol dir que no hi hagi greuges comparatius però només en l’àmbit administratiu. 

El ministre de Finances en funcions i portaveu governamental, Jordi Cinca, ha celebrat la decisió de l’acusació pública i ha reiterat que el Govern sempre “ha actuat pensant que ho feia d’acord amb la llei”. Ha recordat, però, que el fet que s’hagi descartat per part de la fiscalia que hi hagi delicte penal no vol dir que no es puguin acabar determinant anomalies de caràcter administratiu, que és el que el Sipaag ha afirmat que el ministeri públic hauria deixat entreveure en la seva diligència d’arxiu.

En un comunicat, l’organització sindical assegura que “seguim pensant que s’han comès irregularitats molt greus amb la contractació de personal de relació especial per ocupar llocs de comandament que per llei han d’exercir funcionaris o agents de l’administració. Per això continuarem donant curs a la demanda per la via administrativa a fi que es repari el greuge”. Per aquest motiu, el Sipaag pensa batallar per aquesta via. I aquest mateix dijous té intenció de presentar un recurs davant la jurisdicció administratiu contra la denegació que fa unes setmanes va fer el Govern en relació amb els contractes de relació especial.

Altres queixes

Tanmateix, el sindicat ha afirmat que "tampoc no estem d’acord amb la manera com s’estan fent les noves contractacions de personal, a vegades eludint la publicació del plec de bases fins que ja és massa tard per preparar el concurs, com és el cas, per exemple, de l’edicte de cobertura d’una plaça de tècnic de protocol publicat al BOPA núm. 8, del 30 de gener, que donava un termini de presentació de candidatures fins al 20 de febrer, però no es va donar accés al plec de bases fins a dos dies abans de l’acabament d’aquest termini”. Aquesta pràctica, entenen, només pot obeir, segons algunes fonts, a la voluntat d’afavorir algunes poques persones.

Finalment, el Sipaag també lamenta “el menyspreu de la llengua oficial que representa l’equiparació de coneixements amb els d’altres llengües en els concursos per ocupar llocs de treball, com en la convocatòria interna, publicada actualment al Lotus Notes (el sistema de missatgeria interna propi de l’administració), de cobertura d’una plaça d’administratiu del Consell Superior de la Justícia, en què només es demana un nivell B1 del marc europeu comú de referència per a les llengües”.

Comentaris

patrick
4.

inutil de comentar res. Es trist viure en un mal barri, ple de delincuents i sense justicia, com el Bronx!

  • 0
  • 0
Laura
3.
Però alguna vegada ha dit la fiscalia que el Govern ha comés un delicte? Perque recordo que amb el tema de les escoltes telefòniques il.legals que feia la policia, segurament per ordre dels seus superiors, també van dir que no hi havia delicte, peró clar, era tan evident que sí ho havia delicte que tira endavant i com acaba? el disc dur que contenia totes les proves apareix cremat perque la batlle el fa custodiar a la policia, que son els imputats. Quina vergona! Visca la separació de poders.
  • 1
  • 0
Fun.cio.nari
2.

Que raro,la fiscalia no ha trobat delicte!!! Veinte iguales para hoy

  • 6
  • 1
Separació de Poders
1.

No esperava el contrari.....

  • 8
  • 1

Comenta aquest article