Stop Violències carrega contra el 'passotisme' de Govern sobre la Gavernera

L'associació es mostra molt crítica perquè en una reunió convocada aquest dimarts per parlar del CAI no hi assistís "cap càrrec electe del govern amb presència la COPEC"

Comentaris

-
-
L'associació Stop Violències i l'Associació de Familiars de Malalts Mentals (AFMMA) reivindiquen que no hi ha "voluntat política" per treballar "seriosament" sobre el tema del Centre d'Acolliment d'Infants i Joves (CAI), conegut també com la Gavernera. Les associacions van reunir-se aquest dimarts en la primera trobada d'una comissió permanent que té com a objectiu fer un seguiment del servei del CAI, però aquesta no va comptar amb el president de la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques (COPEC), Xavier Espot, ni tampoc amb cap càrrec electe del Govern, fet pel qual ambdues associacions van abandonar la reunió.

En el comunicat es posa de manifest que estan a l'espera de "veure aquesta voluntat política per començar a treballar de manera constructiva". I s'afegeix que les associacions se senten decebudes "per la manca d'interès que hem percebut". "Creiem que els infants del CAI es mereixen que esmercem tots els esforços perquè puguin assolir una vida digna, sense discriminació de cap mena i amb totes les garanties per al seu desenvolupament físic i mental, tenint en compte les particulars circumstàncies que els hi ha tocat viure", exposen les associacions que volen vetllar pels drets dels infants i joves que es troben a la Gavernera.

Els fets tenen com a punt de partida que el 10 de desembre del 2018 Stop Violències i AFMMA van sol·licitar una convocatòria extraordinària i urgent amb Espot com a president de la COPEC. Va ser l'11 de febrer del 2019 quan es va convocar la reunió amb una ordre del dia "centrar en les accions relacionades amb l'atenció a la infància" i deixant amb un torn obert de paraula el tema del CAI. Com que les associacions van considerar que no hi hauria suficient temps per poder exposar les inquietuds que tenien i poder obtenir tota la informació al respecte, van demanar la creació d'una comissió.

En aquesta línia, aquest dimarts, s'havia de celebrar la reunió, en la qual hi van participar més enllà de les associacions citades, el Raonador del Ciutadà, la coordinadora d'Afers Socials i dos tècnics d'infància del Ministeri d'Afers Socials. Però va ser el fet que no es comptés amb Espot, ni tampoc amb la vicepresidenta de la COPEC, la que va fer que les associacions marxessin en considerar que Govern no es preocupa per resoldre aquest conflicte i que no hi mostra cap mena d'interès.

Comentaris (6)

Trending