Govern emet una moneda commemorativa de les Finals de la Copa del Món

La comercialització es farà a partir de l’11 de març, el seu valor és de 2 euros i el disseny reprodueix uns flocs de neu, un esquiador lliscant per una pista i el logotip de l’esdeveniment que tindrà lloc a Canillo

Comentaris

-
-
El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha presentat aquest dimecres al matí la moneda commemorativa que el Govern ha emès per les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí que se celebraran de l'11 al 17 de març a Grandvalira al sector de Canillo. Cinca ha destacat que la moneda d'aquest any surt de la temàtica institucional habitual per fer valdre l'esdeveniment "esportiu internacional i donar visibilitat a Andorra com país de neu de primer nivell".

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que també era a la presentació, ha celebrat la decisió de Govern "d'encunyar aquesta moneda commemorativa", pel fet que aquest és un projecte de país que va més enllà del món de l'esport. Mandicó ha afegit que és el primer cop que una Copa del món d'esquí té la seva pròpia moneda commemorativa.

Pel que fa a les característiques de la moneda, té un valor facial de 2 euros, un diàmetre de 25,75 mm, i pesa 8,50 grams. D'aquesta se n'ha fet un tiratge limitat de 60.000 exemplars. El disseny que s'ha utilitzat reprodueix uns flocs de neu, un esquiador lliscant per una pista i el logotip de l'esdeveniment. A més, l'empaquetatge inclou un holograma de certificació.

La comercialització de les monedes es farà a partir de l'11 març, dia en què s'inicien les finals, a través dels professionals de la numismàtica, tal com s'ha anat fent fins ara en les emissions commemoratives anteriors, però també a través dels punts de venda de marxandatge de l'organització de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí.

Etiquetes

Comentaris

Trending