Equipaments

Les reformes del carrer de la Plana i del Parc del Roure de Santa Coloma han costat un milió d'euros

L'adequació de les noves instal·lacions del Comú d'Andorra la Vella, que es van entrenar a finals de la setmana passada, té per objectiu donar seguretat als vianants

Santa Coloma estrena el reformat carrer de la Plana i un nou Parc del Roure.. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara
Santa Coloma estrena el reformat carrer de la Plana i un nou Parc del Roure. | Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Altaveu

Santa Coloma ja té reformat el carrer de la Plana i el Parc del Roure, l'adequació d'ambdues instal·lacions ha costat un milió d'euros en total. Tenint en compte que les obres del carrer – que ja es van estrenar divendres de la setmana passada - han tingut un cost superior als 800.000 euros i principalment s'hi han incorporat voravies per garantir la seguretat dels vianants i en especial dels alumnes de l'escola andorrana, mentre que la del nou parc ha costat uns 200.000 euros.

El carrer de la Plana és el que dóna accés a l'entrada principal de l'Escola andorrana de Santa Coloma i fins ara no hi havia voravies, ara, però estudiants, familiars i personal del centre podran passejar amb més seguretat per la zona. La redefinició del traçat del carrer va fer desplaçar uns metres la ubicació del Parc del Roure i ara disposa d'una superficie més àmplia, d'uns 440 metres quadrats, d'un terra de seguretat i de nous jocs infantils inspirats en la fortalaesa. A més, l'entrada al parc ha quedat modificada i ja no es fa per l'avinguda d'Enclar com passava anteriorment, sinó que ara l'accés és pel reformat carrer de la Plana.

Les obres que s'han anat desenvolupant en els darrers mesos coincidint amb l'inici de l'ampliació de l'escola han consistit, a banda de la construcció de voravies, en dur a terme la separativa d'aigües, canalitzacions i instal·lació del cablejat de FEDA i Andorra Telecom, així com a l'eixamplament del carrer en un parell de punts. La qual cosa ha estat possible per la signatura de sengles convenis amb dues propietats privades.

A més, coincidint amb l'inici dels treballs al carrer de la Plana, el Comú va habilitar un aparcament públic per donar servei a l'entorn, i en especial al personal docent. La zona disposa d'una setantena de places amb l'aparcament de La Serradora. En les setmanes vinents s'adjudicaran els treballs de construcció del parc adjacent a l'aparcament que durà el mateix nom i que tindrà accés des del passeig del riu.