PS i Liberals aprofiten la presentació de la llista a Escaldes per publicitar la marca ‘d’Acord’

Rosa Gili i Marc Magallon encaren amb “molta il·lusió i moltes ganes” el repte de defensar un acord que pretén denunciar que “el sistema electoral actual no representa el que vol el ciutadà”

Candidats i presentadors, amb la cònsol Trini Marín observant al fons presenten la documentació de la llista de 'D'acord!' a Escaldes.. ALTAVEU
Candidats i presentadors, amb la cònsol Trini Marín observant al fons presenten la documentació de la llista de 'D'acord!' a Escaldes. | ALTAVEU

Toni Solanelles

‘D’Acord’ és la marca conjunta de les candidatures territorials que presentaran, en principi a totes les parròquies, el Partit Socialdemòcrata (PS) i Liberals d’Andorra. El conglomerat social-liberal ha aprofitat la presentació al comú d’Escaldes de la llista que encapçalen Rosa Gili i Marc Magallon per anunciar la denominació del pacte. Els dos candidats han assegurat que les formacions que representen no pensen renunciar a la seva ideologia de base. Però que han traçat un conjunt de punts en comú per poder “recuperar la democràcia” i aspectes com la transparència o l’interès real “per l’interès general, de país”.

Poc abans que el comú escaldenc tanqués les seves portes, els integrants de la llista (amb Gili i Magallon hi ha també Carles Sánchez, Joan Torra i Naeco Yamamoto) i els seus presentadors han acudit a les instal·lacions comunals per entregar els diferents formularis a la secretaria general. En principi, totes les dades més les 28 signatures mínimes -que se superaven amb molt escreix- s’han donat com a vàlides i la candidatura ha esdevingut la primera de la parròquia en presentar-se. “Esperem que sigui un presagi”, ha afirmat mig sorneguera Rosa Gili.

La consellera comunal i presentadora de la llista, Cèlia Vendrell, ha explicat que s’havia triat aquest dia per una qüestió logística ja que es pretenia que tots els candidats estiguessin presents a l’acte. Un altre conseller comunal, Marc Magallon, forma part definitivament de la candidatura i, en conseqüència, formalment ha dimitit del càrrec, que assumirà Higini Martínez Illescas en un termini aproximat de quinze dies, una vegada s’hagi completat els tràmits que deriven d’una dimissió.

Gili ha manifestat “la vocació constructiva” amb què es presenten i la “molta il·lusió i moltes ganes” amb què es presenten. Magallon ha afirmat que el seu era un dels noms que hi havia sobre la taula i que, finalment, ha decidit fer el pas. Tots dos són conscients que Escaldes és una parròquia tradicionalment dominada pels sectors polítics actualment integrats a Demòcrates per Andorra, “però la parròquia no és seva”, ha recordat la fins ara consellera general del PS i a banda del programa propi que ben aviat desvetllarà ‘d’Acord’ també es farà molt incís “en el llegat” taronja. En les moltes coses “que no s’han treballat bé”, com ‘The Cloud’ o la qüestió de l’heliport.

Com ha quedat clar per les preguntes dels mitjans de comunicació, les candidatures social-liberals hauran d’explicar, i molt, el motiu de l’aliança. “Anem de front, no enganyem”, ha deixat clar Rosa Gili en remarcar que la pretensió és “jugar amb les regles del joc per recuperar la democràcia”. Marc Magallon ha estat tant o més explícit afirmant que el missatge ha de ser que “el sistema electoral actual no representa prou el que vol la ciutadania” i per intentar “revertir” la situació cal fer-ho des de dins.

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
Pere
3.

El tandem entre rosa gili i marc magallon es creible ja que tots son realment socialistes i la prova es q quan el sr alfons clavera va detectar q el magallon tenia ideologia socialista va plegar del Comité Liberal escaldenc.

  • 0
  • 0
Paula
Marc Magallon ha estat tant o més explícit afirmant que “el sistema electoral actual no representa prou el que vol la ciutadania”?!
En resposta a Paula
LARA
2.
Doncs clar que el sistema actual no representa el que vol la ciutadania si el vot d'un resident a una petita parròquia té un pes vuit vegades superior a Andorra la Vella i Escaldes a la llista territorial. Així DA Va obtenir majoria absoluta sense tenir ni el 40 % dels vots, crec que amb un 37 %. Això només passa a Andorra, es un sistema molt injust i els organismes internacionals ja ens han avisat vàries vegades que cal canviar-ho. I si no volen sentir als de fora, que no signin convenis internacionals, si es fa és per complir-los, no per fer el paripé.
  • 5
  • 0
Paula
1.

Marc Magallon ha estat tant o més explícit afirmant que “el sistema electoral actual no representa prou el que vol la ciutadania”?!

  • 13
  • 2

Comenta aquest article