Societat

La policia iniciarà una campanya per detectar comportaments imprudents al volant

La proposta que té la voluntat de reduir els accidents de trànsit amb resultat de lesions començarà el dimecres 27 de febrer a les 7 hores i finalitzarà el diumenge 10 de març a les 19 hores

Altaveu

El Departament de Policia donarà aquest dimecres 27 de febrer a les 7 hores del matí el tret de sortida a una campanya específica per tal de detectar els comportaments imprudents al volant, que tindrà lloc fins al diumenge 10 de març a les 19 hores. Així doncs, amb la finalitat de reduir els accidents de trànsit amb resultats de lesions, es considera necessari iniciar aquesta campanya temàtica dirigida aquelles accions dels conductors que poden derivar a situacions de risc a causa de la seva imprudència.

En el període marcat els agents de la policia efectuaran control específics en llocs susceptibles de poder constatar infraccions relacionades amb un comportament imprudent, com  ara control d'interseccions, control de semàfors, control de línies contínues, passos de vianants, entre d'altres. Així com, en zones interurbanes i s'intensificaran els controls radar per excessos de velocitat mitjançant el radar mòbil, vehicle i trípode.

D'acord amb la Llei del Codi de la circulació, els articles que es tindran especialment en consideració en la realització d'aquesta campanya específica de comportaments imprudents seran: la conducció temerària que causi perill a les persones o coses, circular a velocitat que excedeixi la permesa, no cedir el pas en una intersecció als vehicles que tenen preferència, avançaments indeguts, no adaptar la velocitat en funció d'encreuaments, proximitats d'escoles i aglomeracions, no cedir el pas als vianants que estan en situació de creuar la calçada per un pas de vianants, no respectar algun dels senyals d'obligació, no respectar la senyalització horitzontal de la calçada o no respectar la indicació d'un semàfor.

Comentaris

La Perdiu
3.

Que es posin a l'Avinguda Tarragona, en el tram de l'Andorra 2000. Aquí bona pesca segura: sorrols, velocitat, semafors (els ciclistes!).

  • 0
  • 0
Esther
2.

I que es posin al gir a l'esquerra prohibit i que tothom fa a l'antiga granja roca d'Encamp. Per no parlar dels que aparquen allà on volen, el bar del Pont dels Escales... I els que a totes hores van amb el mòbil a les mans amb la conseqüent disminució d'atenció...

  • 0
  • 0
Jep
1.

El que sí que han de fer és pujar d’una vegada l’import de les sancions de parlar per telèfon i enviar watsapp mentre es condueix. 300€ com a Europa, ja que s’ha demostrat que és un dels principals motius de distracció i accidents. Ma dura amb això !

  • 6
  • 0

Comenta aquest article