Grandvalira posa en marxa a Canillo el seu ‘tobotronc’

El ‘Magic Gliss’ aspira a acollir 25.000 passatges anuals, estiu i hivern, en el sector del domini més enfocat al públic familiar

Comentaris

El 'Magic Gliss' fa 555 metres de longitud.
El 'Magic Gliss' fa 555 metres de longitud.
Grandvalira ha posat en marxa aquest dissabte el seu propi ‘tobotronc’, amb més mitjans de seguretat i un recorregut ostensiblement més curt que el de Sant Julià, el de Naturlandia. La nova atracció se situa al sector de Canillo, el més familiar de tot el domini, i pretén rebre, entre estiu i hivern, 25.000 passatges. Ensisa ha dut a terme una inversió d’un milió d’euros.

El ‘Magic Gliss', que és així com es denomina el tobogan alpí que s’ubica al Mon(t) Màgic Family Park, fa 555 metres i, un cop finalitzat el descens, remunta durant 180 metres. El giny, que ha estat inaugurat avui amb la presència de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku i el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, permet a la persona que condueix modular la velocitat de la seva vagoneta amb un sistema de fre manual.

La voluntat és afegir una nova proposta de diversió al sector de Canillo, que tingui “molta rotació i capacitat d’absorció de visitants”, tal com destaca David Hidalgo. I no només pensant en l’hivern com a alternativa a l’esquí, ja que l’atracció es podrà gaudir també durant la temporada d’estiu. De fet, és quan es preveu que rebrà el principal gruix de visitants. El 'Magic Gliss’ és apte a partir dels 3 anys d’edat, tot i que fins els 8 anys els infants han d’anar als vagons acompanyats per un adult. A partir d’aquesta edat o del metre i trenta centímetres, es pot baixar pel tobogan sense acompanyant.

L’objectiu marcat per Grandvalra és superar els 25.000 passatges anuals. De moment, l’estrena de l’atracció ha tingut una acollida superior a l’esperada i en una hora poden arribar a absorbir entre 180 i 200 persones, assegura Hidalgo. L’accés al tobogan es pot fer per pista o a peu, després de pujar pel telecabina de Canillo. Fa ja prop de 20 anys que estava sobre la taula la possibilitat d’incorporar una atracció d’aquestes característiques a l’oferta de Grandvalira en els sectors canillencs, segons explica el cap de desenvolupament de negoci d’Ensisa, Jordi Pujol. Finalment s’ha pogut plasmar a una zona on s’hi concentra molt públic familiar. 

Inversió en seguretat

El ‘Magic Gliss’ ha suposat per a Ensisa una inversió d’un milió d’euros i destaca, entre d’altres aspectes, per incorporar les darreres innovacions en seguretat dins d’aquesta tipologia de tobogans. Per exemple, explica Pujol, incorpora un cinturó que només es pot obrir un cop l’atracció arriba al seu final. A més, l’operador situat al punt d’inici té visibilitat plena de tota l’atracció per controlar que tot funcioni correctament. També compta amb la garantia que pot circular malgrat el fred i el gel.

Pel que fa a la pujada, compta amb un sistema d’autoretenció magnètica del vagó perquè aquest quedi ben fixat, així com gravats antilliscants a les vies. Els preus dels viatges oscil·len entre els 5 euros un passatge (7 euros si baixen dues persones) i els 15 euros cinc passatges (20 euros si són dues persones).

Comentaris (1)

Trending