Economia

Martí exigeix a Juncker mantenir les quotes d'immigració i trobar un prestador d'última instància

El cap de Govern ha transmès al president de la Comissió Europea la seva satisfacció per l'aposta del sector bancari que han permès que el Principat surti de la llista negra de la UE de paradisos fiscals

Altaveu

El cap de Govern, Toni Martí, i el president de la Comissió Europea, Jean – Claude Juncker, s'han reunit aquest dijous a la seu de la Comissió europea a Brussel·les, en la darrera visita oficial del mandat de Martí. En la reunió s'ha tractat aspectes rellevants de la negociació per Andorra com són el marc institucional, la situació de les empreses públiques (FEDA i Andorra Telecom), la lliure circulació de persones i els serveis financers. El cap de Govern ha insistit al mandatari europeu que l'acord ha de preservar el sistema de quotes d'immigració de què Andorra disposa actualment.

Amb la continuació d'un sistema d'immigració previsible i sostenible el Principat respondria a la situació particular del país, fet que permetria "preservar la identitat, garantir la cohesió social i mantenir un alt grau de seguretat". Martí també condiciona la lliure circulació de serveis financers al fet que Andorra pugui disposar d'un prestador d'última instància en l'àmbit europeu.

La trobada també ha servit perquè Martí hagi mostrat a Juncker la seva satisfacció per l'aposta del Govern i del sector bancari a favor de la transparència fiscal i de l'homologació internacional, així com l'adopció d'estàndards internacionals, hagin permès que Andorra surti de la llista grisa de la UE de paradisos fiscals i es posicioni com a jurisdicció cooperant en matèria fiscal. I també ha expressat a Juncker l'acompliment que està duent Andorra en l'aplicació de l'Acord Monetari.

 

Comentaris

patrick
4.

falta sapiguer a on anaven a cel.lebrar-ho!

  • 0
  • 0
Anna
3.

En vez de ir a exigir nada a Europa mejor hubiera aprobado. Las leyes que tanto calcáreo en prensa de subir a los sueldos de menos de 2000euros lo. Que tanto calcáreo y dejó. En el. Tintero. Eso sí las leyes que favorecen. El. Despido. Más barato. Eso. Si. Lo. Aprobó....

  • 1
  • 0
La Perdiu
2.

Ostres, allò d'exigir... Haver exigit abans al Fincen retirar "la nota", que avui es respiraria molt millor per aquí i no s'hauria de demanar recolzament a ningú.

  • 1
  • 0
Jo
1.

Que Marti ha exigit qué?
Jajajajaajja a Europa jaajjaa
Sr Marti no aneu enlloc més i acabi el mandat sense liar-la més.
Gràcies

  • 7
  • 0

Comenta aquest article