Medi Ambient descarta que la coloració del riu al Pas hagi estat nociva

Tècnics del departament busquen l’origen del vermell que va tenir l’aigua de l’Abelletes, i que ja ha desaparegut

Comentaris

-
-
Tècnics del departament de Medi Ambient han estat les darreres hores fent el seguiment a la coloració apareguda al riu Abelletes, al Pas de la Casa. Mentre busquen l’origen del tint de l’aigua -s’ha descartat del tot que es tractés de fuel-, el que s’assegura formalment és que no ha tingut cap afectació al medi. I el color vermellós que va aparèixer ahir a la tarda ja ha desaparegut sense deixar cap rastre.

Els inspectors mediambientals es van desplaçar anit al Pas de la Casa i ho han tornat a fer aquest matí, just per constatar que el riu ja baixava amb total normalitat. El fet que hagi desaparegut amb tanta rapidesa l’aspecte vermellós que presentava l’aigua de l’Abelletes dificultarà en gran mesura poder resoldre amb total seguretat el motiu de la coloració. Les mostres recollides han permès descartar amb total seguretat, segons fonts governamentals, que hi hagi hagut cap repercussió nociva, danyosa. No ha aparegut cap peix ni cap altre element de la fauna aquàtica mort.

També anit agents del comú d’Encamp van acudir al tram de riu que inicialment va aparèixer mes acolorit per fer observacions i mirar d’intentar esbrinar l’origen del canvi de color. Fonts comunals, que han explicat que es va posar l’afer en mans de Medi Ambient, no han descartat que es tractés d’una bretolada o d’un descuit que, sortosament, no ha comportat cap afectació negativa.

Comentaris

Trending