Grandvalira posa a punt les pistes que acolliran les finals de la Copa del Món

El traçat de l’Avet ja està llest mentre que el de l’Àliga, que acull les proves de velocitat, encara s’ha d’acabar de condicionar en la seva part superior

Comentaris

-
-
L’estació de Soldeu-el Tarter “està preparada per oferir al món la seva millor cara”. Les dues pistes que han d’acollir les proves finals de la Copa del Món de l’11 al 17 de març ja estan en una fase molt avançada del seu condicionament. De fet, l’Avet, a Soldeu, escenari de les disciplines tècniques, ja està a punt del tot mentre que en el cas de la pista Àliga, al Tarter, seu de les proves de velocitat, només resta posar a to la part superior del traçat.

Des que l'octubre del 2015 la Federació Internacional d'Esquí (FIS) va escollir els sectors de Soldeu El Tarter de Grandvalira per a la celebració de les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2019, l'estació ha treballat incansablement per fer realitat l'esdeveniment esportiu més gran de la història d'Andorra. Durant aquest temps, i més intensament a partir de la celebració de les finals de la Copa d'Europa de l'any passat, s'ha treballat per tal que l'estació disposi de la darrera tecnologia i totes les eines per tal de convertir l'Àliga i l'Avet en pistes de Copa del Món de referència a Europa. 

El director general del Comitè Organitzador, Conrad Blanch, ha explicat durant la presentació d'aquest divendres, que l'estació “està preparada per oferir al món la seva millor cara”. Després d'enllestir la nova plataforma -que Ensisa defensa com l’element essencial que permet acollir les finals mundials-, els equips tècnics s'han centrat durant les darreres setmanes en posar a punt els dos traçats on es disputaran les diferents proves. Blanch ha explicat que el traçat de la pista Avet està ja a punt, mentre que pel que fa a l'Àliga falta acabar de condicionar la part superior però que estarà en perfecte estat de cara a la històrica cita. Les dues pistes hauran de passar l'anomenat snow control el pròxim 28 de febrer. A part d'aquest tràmit, la FIS, un cop va haver validat les instal·lacions el passat mes d’octubre, no s'ha pronunciat més, donant plena confiança a l'equip organitzador de les Finals. Els dies previs a l'esdeveniment, caldrà instal·lar un total de 18.195 metres de xarxa de seguretat.  


Presentació de les finals que se celebraran el mes que ve entre Soldeu i el Tarter. | GRANDVALIRA

 

La presentació també ha comptat amb la presència del cap de Govern,  Toni Martí, en qualitat de president d’honor del comitè organitzador, que ha destacat que un esdeveniment d’aquestes característiques permet “associar la marca Andorra a l’elit esportiva mundial”. També ha pres la paraula el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que ha tingut unes paraules emotives per a tots aquells que van creure en el projecte i ha esperonat a tots els andorrans a viure les finals com un espectacle únic que no es poden perdre. De la seva banda, Xavier Cornella, conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, el principal patrocinador, ha recordat que “ja fa més de mig segle que donem suport a l’esquí. El nostre compromís cap a aquestes finals forma part d’un convenciment que ve de molt enrere i el temps ha avalat que aquest compromís era encertat”.

Hirscher i Shiffrin encapçalen la classificació

S'espera que la competició aplegui una norantena d'esquiadors, sumant els 25 corredors i corredores de cada disciplina, tot i que el nombre exacte se sabrà un cop es tanquin les inscripcions el 25 de febrer. Actualment, el circuit de Copa del Món està aturat perquè s'estan disputant els Campionats del Món a Åre, Suècia, una cita que se celebra cada dos anys. Quan arribin les proves a Andorra, mobilitzaran fins a 600 persones dels equips de cadascun dels 18 països participants.

Fins a la data, la classificació general masculina l'encapçalen l'imbatible esquiador austríac Marcel Hirscher, seguit pel francès Alexis Pinturault i el noruec Henrik Kristoffersen. En categoria femenina, l'americana Mikaela Shiffrin està en primera posició, l'eslovaca Petra Vlhová és segona i la suissa Wendy Holdener ocupa el tercer lloc. Les finals de la Copa del Món Andorra 2019 no comptaran amb la llegenda de l'esquí Lindsey Vonn, ja que ha anunciat que es retira després dels mundials d'Åre, ni tampoc amb l'especialista en velocitat Aksel Lund Svindal, que també penja els esquís aquest febrer.

Comentaris

Trending