Govern s’apunta al projecte olímpic Pirineus-Barcelona

La ministra i el secretari d’Esports es reuneixen amb el seu homòleg de la Generalitat i traslladen la voluntat andorrana d’implicar-se en l’organització d’uns Jocs Olímpics d’hivern

Comentaris

-
-
El Govern ha mostrat la seva predisposició a participar en l’organització i acolliment d’uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern en una candidatura que englobés tot el Pirineu catalanoparlant i Barcelona. Així ho han expressat la ministra d’Esports, Olga Gelabert, i el secretari d’Estat, Jordi Beal, al seu homòleg de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras. Els principals dirigents del Comitè Olímpic Andorrà (COA) també s’han mostrat oberts a fer costat a la iniciativa.

Figueras, secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física del govern català ha estat aquest dimarts al Principat per conèixer el projecte de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que s’han de celebrar el mes que ve a Soldeu. El mandatari esportiu català, juntament amb el responsable d’acció territorial de la secretaria general de l’Esport de la Generalitat, Santi Siquier, s’han reunit amb la titular ministerial d’Esports, Olga Gelabert, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal. També han participat de la trobada l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, i el cònsol general d’Espanya a Andorra, Antonio Prats.

La trobada s’ha dut a terme en el marc de la presentació als dirigents esportius catalans de les finals de la Copa del Món d’esquí alpí que es faran el mes que ve a Soldeu

La visita del secretari general d’Esports de Catalunya s’emmarca en la voluntat de conèixer de primera mà els preparatius de les finals de la Copa del Món que es faran al Principat de l’11 al 17 de març. Durant la sessió, el director general del comitè organitzador de les World Cup Finals, Conrad Blanch, ha explicat tot el dispositiu organitzatiu així com les inversions en infraestructures que s’han dut a terme, amb la plataforma de Soldeu com a principal llegat de l’esdeveniment. 

En la trobada, els responsables governamentals andorrans han mostrat la seva predisposició a participar del projecte Pirineus- Barcelona per organitzar uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern “amb la voluntat de sumar i de donar una dimensió pirinenca transfronterera a un esdeveniment que pot situar el conjunt dels Pirineus al món”. Un oferiment que ha estat ben rebut tant per part dels representants tant de la Generalitat com de l’ambaixada espanyola a Andorra. Totes les parts s’han emplaçat a continuar dialogant per tal que l’esport faciliti les relacions transfrontereres d’aquests territoris i la col·laboració intergovernamental en favor dels esportistes de les  dues parts del territori. 

El COA també es mostra a favor d’implicar-se en unes Olimpíades, com la patronal andorrana ha demanat de fer a totes les formacions que es presentaran a les eleccions

A la tarda, la delegació de la Generalitat i de l’ambaixada espanyola també han mantingut una trobada a Andorra la Vella amb el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, i el seu vicepresident primer, Jordi Cerqueda, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports d’Andorra, Jordi Beal, per abordar diversos assumptes de col·laboració esportiva entre totes les parts. El president del COA ha coincidit en valorar positivament la possible participació d’Andorra en el projecte Pirineus-Barcelona, d’acord amb el Comitè Olímpic Espanyol. 

La participació d’Andorra en un projecte olímpic d’hivern el reclama la patronal andorrana, la Confederació Empresarial (CEA), en el full de ruta que ha plantejat a totes les formacions que poden acabar concorrent als comicis de l’abril per tal que, si ho creuen oportú, ho incloguin en els seus programes electorals.

Comentaris (1)

Trending