Un de cada tres tràmits es fa telemàticament

L'administració vol agitlitzar els processos amb menys documents i també que cada cop hi hagi un estalvi més gran de paper

Comentaris

-
-
Aquest dimarts al matí, el secretari d'Estat d'Administració Pública, Antoni Rodríguez, ha presentat els resultats de la reforma de l'administració des del 2015 fins al 2019. Un dels aspectes més destacats és que cada cop és fan més tràmits de forma digital, tant és així, que un de cada tres tràmits administratius es realitzen via online. L'administració persegueix com a objectiu l'agilització dels processos i alhora que cada cop hi hagi un estalvi de paper i que per tant, s'elimini el paper físic.
 

Durant el 2018 de 160.977 tràmits administratius que hi ha hagut, un 59% es podien fer de manera telemàtica perquè l'administració ja està preparada per fer-ho. Però malgrat això, se n'han realitzat un 36% del total. Un percentatge que s'ha incrementat respecte al 2017, quan es situava al voltant del 25%. En total s'ha detectat la baixa d'unes 400 persones a l'hora d'anar fer tràmits presencialment, per la qual cosa l'administració valora la transformació de manera "satisfactòria".

Cal destacar que un 6% dels tràmits ja es fan en un sol cop, com ara amb la renovació del passaport o del carnet de conduir. Els ciutadans només han d'anar a l'administració i en el mateix moment,sense haver de tornar i en un temps inferior a 30 minuts se'ls hi entrega el document renovat. Rodríguez també ha destacat que a través de e-tràmits es poden activar les notificacions per saber quan se't caduca aquest document. 

Un dels reptes però del Govern és aconseguir que la població utilitzi encara més l'administració electrònica, sobretot pel que fa a la signatura digital. Tal com ha exposat Rodríguez ha dit que "per millorar-la cal vèncer reticències", ja que molts tràmits requereixen la signatura electrònica i "això suposa una barrera perquè no hi estem avesats".

De manera que, l'administració vol seguir apostant per aquesta transformació digital i que cada cop més els ciutadans puguin descarregar els documents sense la necessitat d'un document imprès. De moment però, ja s'ha aconseguit per exemple, estalviar 50.000 fulls que s'entregaven per a l'acusament de lliurament de documents i que ara es fa mitjançant tauletes.

Comentaris (1)

Trending