Política

Independents d’Ordino promouen una llista transversal al marge de sigles i partits

Els impulsors del projecte esperen ser a les eleccions generals i tornar a engrescar la ciutadania en vista a poder aspirar a presentar-se després a les comunals

T. S.

Farts de la manera de fer política que els ha tocat els darrers anys tant a la parròquia com al país, un grup de ciutadans d’Ordino força heterogenis estan movent fils per confeccionar una candidatura independent i transversal amb la qual concórrer a les properes eleccions generals. L’objectiu és plantar cara a les formacions polítiques ‘tradicionals’ i plantar la llavors en vista, posteriorment, als comicis comunals del desembre.

Malgrat que s’han començat a posar noms sobre la taula, les fonts consultades han assegurat que “encara és massa embrionari” parlar de candidats. Reconeixen, de fet, la dificultat de poder tirar endavant la iniciativa alhora, però, que admeten la “il·lusió” que està generant a la parròquia i, també, “el neguit” que constaten que la iniciativa ha creat en altres sectors, vinculats, ara sí, a grups i partits que tenen intenció de concórrer a les eleccions del 7 d’abril.

Les fonts consultades han explicat que han fet algunes reunions en petit comitè i en breu les obriran de forma més general per calibrar l’interès que pot generar la proposta. Sí que tenen clar que seria una llista parroquial independent i deslligada de qualsevol projecte d’àmbit nacional que, en cas d’aconseguir els dos escons en joc, analitzaria amb posterioritat què li convé més per aconseguir els millors rèdits per a Ordino.

Liberals, Eusebi Nomen o Josep Duró de Virtus Unita s'haurien interessat pel moviment i per intentar fer-se'l seu; tots han rebut carbasses

Els promotors de la iniciativa són molt dispars. Persones de totes les edats, algunes sense cap mena de vinculació prèvia amb el món de la política i d’altres, en canvi, que sí que han tingut, fins i tot, càrrecs institucionals. Afirmen que a nivell local ja han estat temptats per aliar-se amb altres persones o formacions. Així, asseguren que Liberals els hauria plantejat la possibilitat de concórrer amb ells, atès que algunes de les persones que en altres conteses havien concorregut sota aquestes sigles ara probablement estarien més a prop del projecte independent.

Però també s’hauria acostat als impulsors de la iniciativa l’exconseller general i ara líder d’Andorra Sobirana, Eusebi Nomen, que pretendria eixamplar l’opció de llista nacional amb alguna candidatura territorial. Fins i tot l’ordinenc Josep Duró, una de les cares més visibles de Virtus Unita, hauria contactat amb els promotors de la proposta per poder armar una candidatura conjunta i així intentar tenir, des d’Ordino, un peu al Consell General. Han donat carbasses a tothom. Es volen desmarcar de sigles i noms ‘de tota la vida’.

Les fonts consultades han afirmat que també al comú hi hauria neguit i expectació per saber si el projecte finalment tira endavant. I que el cònsol, Josep Àngel Mortés, un dels principals representants de DA a la parròquia, hauria mostrat alguns signes de preocupació. En aquest sentit, els consultats han admès que la voluntat és no quedar-se en les generals. “Mirarem de ser-hi, i de ser-hi, també, mirant d’engrescar una part de la població que està molt desanimada, també i sobretot, per com s’està actuant des del comú”. D’aquí, doncs, que el repte sigui, també, agafar embranzida per a les comunals.

Comentaris

Un altre d'Ordino
5.

La malaltia ja fa vuit anyys que es va declarar QUAN ELLS CÒNSOLS ESPOT I NAUDI VAN INTEGRAR ACO A DA,llavors ja van plegar 4 consellers que no estaven d'accord i ara tots podeu fer una lectura millor dels fets,favors en aquest parell retornats i ja podeu veure com pel Sr.Martí&Company,tot aixó en detriment de la Parròquia que es el més trist i ara amb un dels seus escuders el SrMortés.Pobre Ordino,ja n'hi ha prou.

  • 5
  • 0
FART
4.

A veure si de una vegada foten al carrer aquest venuts i que tothom al pais tingui els mateixos drets.
el poble ja esta fart del tu si , tu no saltan totes les lleis com els dona la gana.

  • 4
  • 0
Pere
3.

Si, el duaner i lo Tamarro, al mateix equip. Cercle tancat!.
Feu el favor de fer les coses bé...

  • 5
  • 0
Josep D
2.
Virtus unitas es grup d opinio defensan 1,les institutions aprovades per la constitucio 1993 . 2,relacions amb frança i espanya 3 accord amb bruxelles per el futur del nostre pais . no es un partit politic . En cap cas no es presente cap parroquia ni nacional . I que sapigui no li an dona cap carbassa per el motiu abans esmentat .
  • 2
  • 9
un d'Ordino
1.

Ja era hora que algun ordinenc posi ordre en aquesta Parròquia on els politics actuals,sobretot comunals només s'han dedicat a tonteries i despilfarro deixant de costat el temaris i la feina per la quina varen ser votats el Comú,cal homes seriosos,honests i treballadors,que per sort encara en tenim.Endavant amb aquest projecte.Conteu amb la meva ajuda.

  • 10
  • 1

Comenta aquest article