Infraestructures

Els conductors de la vall d’Orient continuen maleint la prova pilot

La supressió d’un agent de circulació a l’altura del trencall d’Anyós millora la circulació de baixada cap a Andorra la Vella des de la Massana

Altaveu

Encamp ha tornat a ser un tap. Els conductors que baixaven des de la vall d’Orient cap al centre del país han tornat a maleir els ossos de Mobilitat. La prova pilot ha tornat a generar cues fins i tot en punts on mai no n’hi sol haver. Mentrestant, per l’altra vall, la retirada d’un agent de circulació que ahir, primer dia de l’experiment, s’havia col·locat a ordenar el trànsit a l’altura del trencall d’Anyós, hauria facilitat la baixada.

Els conductors que baixaven des d’Encamp o més enllà no entenen de cap manera la mesura adoptada. I asseguren que han estat mitja hora o més per arribar a Escaldes i a Andorra la Vella en una jornada que no hauria de ser especialment delicada atès que no neva i no hi havia dificultats sobrevingudes més que la prova pilot. La supressió del doble carril entre la rotonda de la Bartra i la del túnel dels Dos Valires ha creat retencions que, a parer de molts usuaris, habitualment no hi són.

L’encallament entre els dos punts rodons ha acabat comportant que més enrere encara s’anessin acumulant vehicles i cua. Alguns dels conductors el que consideren que s’hauria de fer és facilitar que entre les dues rotondes tot sia de doble carril, eliminant el tram final en què sols és d’un i així evitar un coll d’embut. En tot cas, la indignació és màxim i el clam unànime que es deixi estar la prova més que evident. Com a mínim a les xarxes socials i entre els conductors que s’han trobat atrapat.