Societat

Allau de crítiques per la prova pilot que afecta la circulació de la Massana i Encamp

Els usuaris afectats pel canvi viari qüestionen l’efectivitat de la proposta perquè malgrat que pretenia evitar retencions, se n'han fet més de l'habitual

La prova pilot porta més retencions de les habituals a Encamp i la Massana. Francesc V.
La prova pilot porta més retencions de les habituals a Encamp i la Massana | Francesc V.

Altaveu

De les 7 a les 9 hores d'aquest dimecres al matí, l'àrea de Mobilitat i el COEX han dut a terme una prova pilot per tal reduir les retencions entre la rotonda de Sorribes de la Massana i l'encreuament de Sispony, i entre la rotonda de Valira Nova i la Bartra, les vies de doble carril han passat a ser d'un sol carril. Molts usuaris que s'han vist afectats per aquesta prova pilot, és a dir, pel canvi en la circulació, l'han criticat sense miraments a les xarxes socials principalment per les retencions que s'han causat. 

Mobilitat demana paciència i confiança. Però, mentrestant, els comentaris a les xarxes socials dels internautes parlen per si sols. Els canvis en la circulació de la Massana i Encamp no els han agradat, de manera que es mostren en desacord amb aquesta proposta.

Amb la prova pilot es volia provar precisament si es podien reduir les retencions que es produeixen en aquestes zones a primera hora del matí. El resultat pels conductors no ha estat gens satisfactori, perquè en lloc de reduir les retencions, encara que s'han produït més. Per exemple, s'ha fet cua des de l'entrada de la Massana o des dels túnels de l'entrada d'Encamp. Així doncs, els afectats manifesten que han arribat tard a la feina o bé que han tardat el doble de temps en fer el recorregut que fan habitualment i que per tant, en conseqüència la prova no és una bona idea.

Articles relacionats

Comentaris

Teresa
8.

Es tracta d’estrategia politica. Crear un problema (cues pels d’ordino) per donar una solucio (desviament de la massana) i que semblin els salvadors de la parroquia que tornara a ser important aquestes eleccions

  • 2
  • 0
pati
7.

Cada dia més llestos, quines llums que tenen!!!

  • 4
  • 0
Fortior
6.

Avui baixar d'Ordino ha suposat 20 min. més. Els experiments amb gaseosa no s'han de fer ara. Perquè carreteres tan amples, amb 3 i 4 carrils, per després reduir-los i limitar les velocitats? Perquè rotondes si han de posar urbanos a fer la circulació?

  • 11
  • 0
David
I els que comencem a treballar a les 8:30, també hem de sortir de casa a les 7:15 del matí ?
Penso que la teva opinio no es bona al respecte, jo he sortit d'Ordino a les 8:00 i he trigat 40m en arribar a Escaldes quan normalment no en trigo ni 20, bloqueig total a Anyos.
No estem a Barcelona per fer-ne comparacions coi, esta clar que no funciona la mobilitat al pais.
Salutacions
En resposta a David
maria
5.

tens tota la raó.....

  • 9
  • 0
maria
4.
No es normal que es facin proves pilot quan se sap que la gent esta cremada amb la treta de neu.... hi ha sobre ells ho dificulten mes... tampoc trobo normal que parin la circulació d'Anyos per donar prioritat a la Massana, ja que els que pasem per anyos no ho fem per gust nio ganes sinó per no empollar mes el tema de la Massana.
Pero be ara jo proposo que a partir de demà tothom passi per la Massana!!!! a veure que passa... no es tracta de sortir abans de casa ja que si tens nens no els pots deixar a la Escola a les 7:30 del matí perque uns il.luminats s'aixequin almatí i diguin.... apa avui provarem això com si fosim playmobils.
Apa demà ens trobem tots per la Massana!!!!!!!
  • 18
  • 0

Comenta aquest article