Societat

Tolerància zero amb els conductors sense equipaments

Mobilitat anuncia que la policia no tindrà miraments per sancionar als vehicles que no portin rodes de contacte, cadenes o fundes

Autocar encallat a Escaldes-Engordany.. F. V.
Autocar encallat a Escaldes-Engordany. | F. V.

Altaveu

Cap mena de mirament amb els conductors de vehicles que no portin equipaments especials. La policia sancionarà tothom que no circuli en condicions adequades, és a dir, que no porti rodes de contacte, cadenes o fundes. Precisament aquesta és una de les causes que provoca més retencions a la xarxa viària. En aquests moments, hi ha activada la fase groga a tota la xarxa viària del Principat. A més, la zona d'Arcalís, el Port d'Envalira i l'accés a França es troben tallats. 

És evident que cal circular amb cura per tot el Principat i per això, una quinzena de patrulles de la policia controlaran als conductors perquè vagin equipats. El Codi de circulació marca que les sancions són de 180 euros per a vehicles i de 500 euros per industrials. Autocar encallat a Escaldes-Engordany per no portar els equipaments especials | Vídeo cedit per Francesc V. 

A causa de les condicions meteorològiques, l'Esquí Escolar també ha quedat anul·lat per aquest dimarts. El servei meteorològic nacional ha alertat que hi ha avís taronja per vents i allaus. De manera que, el perill d'allaus és de 4 sobre 5 i el vent es reforçarà poden arribar a 120 km/h als cims i a 80 km/h als fons de vall. Així doncs, Mobilitat recomana no agafar el vehicle si no és necessari i no circular a més de 30 km/h.

Pel que fa a les estacions d'esquí, Arcalís ha tancat l'estació aquest dilluns al migdia. I han informat que “les inclemències del vent impossibiliten l'obertura de cap instal·lació”. També s'ha hagut d'anul·lar la primera jornada del programa Trofeu Borrufa. A Grandvalira, i també a causa del vent i la intensitat de la nevada, ha quedat tancat l'accés pel Funicamp. 

Comentaris


Ordena per: Data  Més valorats
patrick
9.

El peis dels desastres circulatoris mes conegut al mon. Som una colla de payasos, si no sabem conduir, caminar i moure'ns amb neu, val mes que anem a viure a cadiz. el de lagencia de mobilitat que facin un un intensiu a Noruega o Suissa, per aprendre a fer-ho be. hem faria vergonya que la meva unica responsabilitat fos, tindre un ''barri'' sense embotellaments i no ho he conseguit MAI!

  • 2
  • 2
Pepet de cal Rossell
8.

Andorra la Vella un autèntic desastre... no netegen res no he vist ni un operador en tots aquests dies.. això sí el foc i lloc ja l'han cobrat. Baixeu sous de directius, no gasteu en obres faraoniques i netegeu carrers. Hi ha edificis que no viu ningú com voleu que netegi la vorera el propietari si no hi ha ningú.

  • 3
  • 6
Joan
7.

I una m...si ets de fora,no et sancionen...vergonya de pais

  • 5
  • 3
Xavi
6.

Controls a la aduana...i si no portes equipaments....mitja volta i cap a casa.
Una multa a un vehicle encayat,no et treu el problema.el cacao ja está liat

  • 9
  • 0
Antonio
5.
Lo que es una vergüenza que con los sueldos que tienen los xoferes de gobierno no esté en las carreteras más limpias, en España no cobran ni la mitad que aquí y están más seguras
  • 1
  • 16

Comenta aquest article