Mor Alfons Babot, el primer agent de circulació d’Escaldes

L’església de Sant Pere Màrtir acollirà aquest dilluns a les 4 de la tarda el funeral pel veí escaldenc, de 97 anys, i que va ingressar al servei el 1976, quan es va crear

Comentaris

Babot va ser homenatjat el 2016, en complir-se 40 anys de la creació del servei de circulació.
Babot va ser homenatjat el 2016, en complir-se 40 anys de la creació del servei de circulació.
Juntament amb Antoni Invernon van ser els primers agents de circulació del país. En concret, Alfons Babot ho va ser d’Escaldes, quan encara no era parròquia pròpiament dit. El primer urbà escaldenc ha mort aquesta matinada als 97 anys. Ja feia un temps que estava delicat de salut. L’església de Sant Pere Màrtir acollirà aquest dilluns a les 4 de la tarda la missa en funeral en record seu, el darrer adéu a un home que va ser testimoni al carrer, durant tres dècades gairebé, del canvi de paradigma del país.

Babot va ingressar al servei el 1976, quan es va crear. I no ho deixaria mai més, com aquell qui diu. Posar ordre en el desordre es va convertir en un repte i, també, en una passió. L’home, que fa pocs mesos va perdre un fill encara que mai no ho ha arribat a saber, es vanagloriava no fa pas massa temps d’haver posat al síndic general la seva primera multa. Cent pessetes en l’època que els Seat 600 i els Renault4L començaven a envair els carrers del Principat.

Juntament amb Invernon, va ser homenatjat en el marc de la Diada dels agents de circulació el maig del 2016, quan es va commemorar els 40 anys de l’existència del servei. Les sales comunals de Prat de la Creu, a Andorra la Vetlla, acolliran la vetlla del finat aquesta tarda, entre les 5 i les 8, i demà al matí, de 9 a 12. Quatre hores més tard es farà, com s’ha dit, el funeral. A les 4 de la tarda de demà, dilluns, a l’església parroquial d’Escaldes.

Comentaris (3)

Trending