La ministra de Funció Pública fa cos omís als sindicats i programa reunions mensuals fins al setembre

Descarrega preveu que des del febrer i fins al setembre es vagin mantenint contacte amb el personal de l’administració per tal d’elaborar els reglaments que han de desenvolupar la nova llei

Comentaris

-
-
La plantada sindical a la ministra de Funció Pública li han estalviat a Eva Descarrega una hora de reunió. Hora i mitja, potser. No gran cosa més. Així es desprèn de la decisió de la titular ministerial de fer-se el sord davant les queixes i laments de les organitzacions sindicals que han declinat acudir a la trobada convocada per aquest divendres i tirar pel dret. Descarrega ha programat, des del mes que ve i fins al setembre, reunions mensuals amb el personal de l’administració per treballar en l’elaboració dels reglaments que han de desplegar la nova legislació funcionarial.

Aquest migdia Descarrega ha enviat un document a tots els treballadors públics en el que exposa, entre altres coses, que es preveu que la nova Llei de la Funció Pública entri en vigor l’1 de març i que es planteja que els reglaments que l’han de desplegar, en conseqüència, s’aprovin l’1 de setembre -això, és clar, sempre que es vulguin respectar els terminis que imposa la pròpia normativa aprovada en solitari per DA la setmana passada. La ministra ha fixat un calendari de treball amb independència del boicot sindical. I ha anunciat, per tant, que s’inicien els treballs relatius al desenvolupament reglamentari tenint en compte que la Llei estipula que el Govern ha d'aprovar les normes reglamentàries necessàries per al seu desenvolupament en un termini màxim de sis mesos. 

Descarrega ha convidat els treballadors de l’administració general a participar de les reunions de treball que començaran el mes de febrer i se celebraran cada mes fins al setembre. En les reunions està previst que també estiguin implicats els secretaris d’Estat i directors, l’empresa consultora (Deloitte) i els representants sindicals. En aquest sentit, tot i que els sindicats no han assistit a la primera reunió convocada avui, la ministra, que no ha entrat a valorar la decisió dels col·lectius, ha reiterat via comunicat que la voluntat del Govern de convidar-los a la participació, donant resposta a la seva demanda, exposada durant les negociacions de la llei, d’establir l’obligatorietat d’aprovar els reglaments corresponents en els sis mesos posteriors a l’aprovació.

Durant els pròxims mesos es convocaran diferents trobades de treball per desplegar els textos dels reglaments de la carrera professional, el de l’avaluació de l’acompliment, el de la comissió de personal així com del reglament del comitè tècnic d’organització i gestió. De la mateixa manera es revisaran i actualitzaran els reglaments de selecció, promoció i carrera professional, de permisos retributius i de formació del personal de l’administració general.

-

Relacionat

La ministra de Funció Pública es queda sola: l’ABA assegura ara que no acudeix a la reunió
Imatge de la darrera assemblea del SEP.

Relacionat

Els mestres confirmen el boicot a Descarrega i li demanen un pla de treball abans de qualsevol reunió
Una de les trobades per parlar de la llei de la Funció Pública, l'abril de l'any passat.

Relacionat

La convocatòria per començar a estudiar els reglaments de la Funció Pública acaba de dividir els sindicats
Reunió d\'aquest dilluns a l\'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Indignació sindical pel convit 'urgent' de la ministra de Funció Pública a desenvolupar la nova llei

Comentaris

Trending