Alerta per fort vent i baixada de temperatures

Mobilitat demana que s'extremi la prudència a la carretera i evitar fer desplaçaments innecessaris

Comentaris

Una màquina llevaneus del COEX tombada a l'entrada del pàrquing de Grau Roig
Una màquina llevaneus del COEX tombada a l'entrada del pàrquing de Grau Roig
La nevada general segueix fent acte de presència al Principat. Els equipaments especials són obligatoris a tot el país. El servei de meteorologia preveu que la nevada quedi més concentrada al nord del país i que es calmi al centre. Malgrat que, Mobilitat demana extremar la precaució per les fortes ràfegues de vent i pel descens de temperatures en algunes zones del Principat.  L'ambient és molt fred amb – 15 graus a cotes altes i a la resta del país, les temperatures se situen entre -3 i -7 graus, tot i que durant el dia s'espera que màximes se situin al voltant dels 5 graus a la capital. 

Les previsions meteorològiques compten amb què s'obriran clarianes a la tarda. Mentre que als massisos del nord hi continuarà nevant de manera feble durant tot el dia. Als fons de les valls, el vent de nord bufarà de forma  moderada i als cims, hi pot haver puntes de fins a 90 km/h. 

La situació és més tranquil·la aquest dijous al matí pel que fa a la xarxa viària, però s'han produït retencions a la baixada de la Massana i a Encamp. I a hores d'ara, l'accés a l'interior del Pas de la Casa està tancat per retirada de neu, Mobilitat informa que només hi poden accedir vehicles autoritzats.

L'accés a França, el port d'Envalira i la zona de Sorteny a cota de 1.850m estan tallats per fase negra i per tant, no s'hi pot accedir. El pas pel túnel d'Envalira és gratuït. I pel que fa a les estacions, l'estació d'Arcalís i la d'Arinsal romanen tancades, en aquesta darrera perquè una allau a travessat la carretera d'Arinsal. Mentrestant, des de l'estació de Vallnord – Pal Arinsal s'informa que es posa a disposició dels usuaris serveis d'autobusos per al transport fins al telecabina.

Aquesta nit també s'han realitzat tirs d'allau a Soldeu, els quals han produït talls momentanis a la carretera CG2. El perill d'allaus a Andorra és de 4 sobre 5 al nord del país. I la fase vermella segueix activada a partir de Meritxell, la qual cosa implica restriccions de vehicles de tres tones.

Perill d'Allaus | Servei meteorològic nacional

 

Comentaris (1)

Trending