El pres ucraïnès enviat cap a Kíev en helicòpter formava part d’una banda que robava cotxes de luxe

L’home, que va ser detingut l’agost del 2016 al Principat amb dos companys més acusat d’obrir vehicles i endur-se allò que hi havia dins, s’enfronta a una possible condemna de 12 anys al seu país

Comentaris

Arribada del pres a les instal·lacions heliportuàries de la Massana.
Arribada del pres a les instal·lacions heliportuàries de la Massana.

El pres ucraïnès que a primera hora de dilluns va ser traslladat en helicòpter des de la Massana cap a Barcelona i, després, en avió fins a Kíev, formaria part d’una banda altament especialitzada en el robatori de cotxes de luxe. L’home estava empresonat a la Comella des de l’agost del 2016, quan va ser detingut juntament amb dos companys més acusats d’obrir turismes estacionats en diferents indrets del Principat, especialment al centre, i endur-se tot allò que consideraven d’interès que estigués al seu interior.

Interpol Kíev tenia des de feia anys activada una ordre de detenció i entrega de l’home, que era fugitiu de les autoritats d’Ucraïna. Quan va ingressar al centre penitenciari andorrà, i els responsables de l’oficina de cooperació policial internacional del cos d’ordre d’Andorra van tenir constància que els seus homòlegs ucraïnesos estaven buscant l’home els ho van comunicar. Paral·lelament al judici que se li va fer al pres pels fets comesos al Principat, pels quals va ser condemnat a tres anys de presó i vint anys d’expulsió, es va fer tot el tràmit d’extradició.

Les autoritats ucraïneses tenien molt interès en poder cercar el lladre, atès que el considera una peça clau per poder desmantellar del tot l’organització de la qual formaria part. De fet, l’home s’enfrontaria al seu país a una eventual condemna de 12 anys de presó. Per evitar riscos davant la perillositat que se li atribueix al delinqüent -especialista en electrònica-, Ucraïna va preferir evitar trajectes per carretera i va sufragar la despesa de traslladar l’home en helicòpter des del Principat i fins a l’aeroport de Barcelona, tal i com va avançar l’Altaveu.

Segons ha confirmat la policia en un comunicat emès aquest dimecres, efectius de la Unitat especial d'intervenció de la policia van traslladar dilluns el pres enmig de fortes mesures de seguretat des del centre penitenciari fins a l'heliport de la Massana, on esperaven efectius de la Interpol Andorra i la Interpol Kiev. En aquest marc es va formalitzar l'entrega i el detingut va quedar sota custòdia de la policia ucraïnesa, que va enviar dos agents al Principat. Seguidament, el detingut va ser traslladat en helicòpter fins al Prat, on l'esperaven agents del cos de la policia nacional espanyola per escortar-lo fins a un avió amb destinació final a Kíev.

Etiquetes

-

Relacionat

Ucraïna s’endú en helicòpter un perillós lladre que feia dos anys i mig que era a la Comella

Comentaris

Trending