Neu per bé i per mal

Les precipitacions de la jornada d'aquest dimecres porten un caos circulatori a la xarxa viària del Principat i talls al port d'Envalira i l'accés a França, per contra a les estacions d'esquí s'hi viu una felicitat màxima

Comentaris

Autocar encallat a Escaldes-Engordany
Autocar encallat a Escaldes-Engordany
La nevada general que afecta a totes les parròquies del Principat i que es preveu que continuï fins aquest dijous al migdia, ha provocat un gran caos circulatori durant la jornada d'aquest dimecres. Els equipaments especials són obligatoris a tota la xarxa del Principat i el port d'Envalira i l'accés a França es troba tallat pel temporal. Mentrestant, la felicitat a les estacions és màxima perquè la nevada s'esperava amb molta il·lusió per tal de poder garantir una obertura de més sectors dels dominis de neu.

Efectius de Protecció Civil, la Policia, Bombers, COEX, Mobilitat i del Ministeri d'Educació han celebrat una reunió aquest dimecres al migdia, per valorar la situació del temporal de neu, coordinar tots els cossos per garantir la màxima normalitat i millorar la circulació de la xarxa viària. Una circulació que ha quedat molt afectada sobretot a l'Avinguda Tarragona, a la sortida d'Encamp i a la Massana. I també a Ordino i a la carretera d'Arcalís. En aquestes zones hi ha hagut vehicles aturats durant llargues estones. Sembla però, que la situació no acabarà així perquè s'informa que durant les hores vinents hi podria haver de nou un caos circulatori donat que durant la matinada de dimecres a dijous el Servei Meteorològic ha informat d'una baixada de temperatures important, que farà que geli la neu caiguda.

La policia ha aplicat sancions a vehicles que no anaven correctament equipats i que dificultaven encara més la circulació

De manera, que els responsables dels diferents serveis recomanen màxima precaució a l'hora de circular tant en vehicles com a peu, per la previsió de gel a la calçada i les voravies. Es recorda la necessitat d'usar un bon calçat per desplaçar-se a peu, i també de portar els vehicles equipats. Precisament, durant aquesta jornada els agents de la policia han fet controls d'equipaments a diversos punts del país per evitar incidències i han aplicat sancions a diferents turismes i autocars que no portaven els equipaments corresponents.

En aquest sentit, la Policia recorda que tot vehicle que no vagi equipat serà sancionat, i si es considera necessari, s'immobilitzarà el vehicle. A banda de les patrulles urbanes, s'han destinat 11 punts de control per vetllar per la correcta circulació a la xarxa viària. I els agents de circulació comunals també treballen en coordinació amb la Policia per garantir una bona mobilitat.

Les previsions meteorològiques ja havien portat el Govern a suspendre l'activitat d'esquí escolar d'aquest dimecres, i per la jornada de demà, dijous, també s'anul·la aquesta activitat per als escolars.

Tallen el port d'Envalira i l'accés a França

Aquest dimecres a la tarda el servei de Mobilitat ha activat la fase negra al port d'Envalira i l'accés a França, de manera que no s'hi pot accedir. En aquests moments, el túnel d'Envalira és gratuït. De la mateixa manera, aquesta fase també es troba activada a l'accés a Arcalís des de la carretera de Sorteny, a una cota de 1.850m i a la carretera de Ransol per perill d'allau. 



Felicitat a pistes

La situació als dominis de neu és ben diferent. I és que les nevades de les darreres hores han arribat amb molta alegria. Les estacions de Vallnord-Pal Arinsal i Grandvalira ja han anunciat que obriran els dominis aquest cap de setmana amb el 100% de les seves instal·lacions gràcies als gruixos de neu acumulats durant la jornada d'aquest dimecres i les previsions de cara als dies vinents. Per exemple, a Grandvalira  i a Ordino Arcalís s'han acumulat 60 cm de neu. 

Domini de Grandvalira | Grandvalira



 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending