Andorra formalitza l’entrada a l’associació de fiscals iberoamericans

Alberca assegura que l’aproximació i interacció amb els ministeris públics de la regió “reforçarà la lluita contra la criminalitat transnacional organitzada”

Comentaris

-
-
La fiscalia general de l’Estat andorrà s’ha incorporat de manera formal i com a membre de ple dret a l’Associació iberoamericana de ministeris públics (AIAMP). L’entrada del Principat a l’esmentat organisme supranacional es va acordar durant una assemblea general de l’associació celebrada a Mèxic el setembre passat. El fiscal general d’Andorra, Alfons Alberca, considera que l’ingrés a l’esmentat ens facilitarà un reforçament de la lluita contra la criminalitat internacional organitzada.

La formalització de l’ingrés d’Andorra a l’AIAMP l’ha dut a terme Alberca amb l’enviament d’una breu missiva a la seva homòloga espanyola, María José Segarra, que ostenta la secretaria permanent de l’associació. De fet, el que sol·licita el fiscal general andorrà és que una vegada “donat compliment a tots els tràmits administratius” se sol·licita una incorporació que, de facto, ja estat aprovada.

En la missiva enviada a Segarra, Alberca demana la incorporació d’Andorra com a membre de ple dret a l’AIAMP “convençut que l’aproximació i interacció entre tots els ministeris públics i fiscals iberoamericans reforçarà la lluita contra la criminalitat transnacional organitzada”.



Primera reunió de treball per preparar la cimera iberoamericana del 2020 a Andorra

Un nodrit grup de representants, com a mínim, del departament de protocol de Govern i del ministeri d’Afers Exteriors, amb l’ambaixador d’Andorra a Espanya, s’han trobat aquest dimarts a Madrid en el que és la primera reunió de treball amb la secretaria ProTémpore de la Conferència Iberoamericana. La cita s’emmarca en l’inici de la preparació de la XXVII Cimera Iberoamericana que s’ha de celebrar el 2020 al Principat.



 

Documents

Etiquetes

Comentaris

Trending