Administració

Indignació sindical pel convit 'urgent' de la ministra de Funció Pública a desenvolupar la nova llei

Descarrega convoca els representants dels treballadors de l’administració per a divendres per començar a analitzar els reglaments que cal elaborar amb l’aprovació del nou marc normatiu

Imatge d'una trobada anterior entre membres del Govern i representants sindicals.. JA VILADOT / SFGA
Imatge d'una trobada anterior entre membres del Govern i representants sindicals. | JA VILADOT / SFGA

T. S.

Els sindicats de la Funció Pública, almenys la majoria d’aquells que han anat rebent una convocatòria de part de la ministra titular del departament, Eva Descarrega, no se’n saben avenir: tot just quatre dies després de l’aprovació de la reforma legal els representants dels treballadors de l’administració han estat convidats a una reunió per iniciar les converses sobre el desplegament reglamentari del nou marc normatiu. La indignació entre els sindicalistes que han rebut la carta és màxima.

En la comunicació, Descarrega informa que tenint en compte que dijous passat es va aprovar la modificació de la Llei de la funció pública i que hi ha un “compromís del Govern amb els representants sindicals de l’administració general de procedir al desenvolupament reglamentari en el termini màxim de sis mesos des de la data en què aquesta entri en vigor”, doncs els cita a una trobada divendres al matí a l’edifici administratiu per començar a tractar la qüestió.

La meva intenció és que la reunió -a la qual estaré acompanyada del secretari d’Estat de Funció Pública i Reforma de l’Administració i de la coordinadora del departament de Funció Pública- sigui la primera d’una sèrie de trobades que permetin continuar amb el diàleg i avançar algunes qüestions cabdals per la millora de les condicions del personal de l’administració general com són la carrera professional i l’avaluació de l’acompliment”, segueix dient la titular ministerial en la missiva abans d’encoratjar els convocats a participar d’unes trobades que, creu, han de ser de “l’interès de totes les parts concernides”. 

Malgrat que els sindicats encara no haurien parlat entre ells -de fet, la carta és d’aquest dilluns mateix- i per ara no se sap si hi haurà un posicionament estratègic global que secundin totes les organitzacions sindicals, sí que sembla clar que alguns dels col·lectius sindicals ja tenen pràcticament decidit no acudir a la reunió. Més encara tenint en compte, asseguren les fonts, que les aportacions més transcendents fetes pels sindicats en relació amb la llei no haurien estat tingudes en compte.

Comentaris

Funcionari
3.

Ara, demanaria que tots els esforços sindicals, s'orientin a poder anular l'actual lleitre ballant amb la oposició. Si mai no es possible per aritmètica electoral, ja tindreu temps per seure.
Ara es volen rentar la cara abans de les eleccions. NO CAIGUEU EN LA TRAMPA !!!

  • 6
  • 0
increible
2.

No trobo cap adjectiu per qualificar totes aquestes accions de DA,encaminades nom´es a guanyar unes eleccions de la forma que sigui,,esta arruinant Andorra,em costa molt d'entendre com hi ha gent que els pugui votar.

  • 5
  • 0
Meri
1.

Ara que ella ja s'ha arreglat la llei per quedar-se de funcionària de per vida, ara convida als sindicats per quedar be

  • 7
  • 0

Comenta aquest article