Primera rescissió exprés d’un contracte de lloguer abans que es publiqui el decret de la renovació automàtica

L’associació de consumidors rep una queixa d’un inquilí que està sent convidat a marxar del pis on viu amb la complicitat del saig, que actua com a notari de tot plegat

Comentaris

-
-
Que consti, per ara semblaria un cas puntual. Però l’Associació de Consumidors i Usuaris (ACU) temm que al final, depèn com s’acabi publicant el decret que obliga a renovar tots els contractes de lloguer que vencen enguany, acabi generant un efecte pervers. Un primer inquilí s’ha dirigit a l’entitat per denunciar la persecució que està vivint per part del propietari de l’immoble amb la complicitat d’una de les saig del país. 

La queixa és d’un arrendatari que ja fa algunes setmanes que havia rebut visites i comentaris de part de l’arrendador advertint-lo que potser buscarien un altre inquilí. Segons han explicat des de l’ACU, una vegada el Govern ha anunciat que via decret s’obligarà a prorrogar un any més els contractes que vencin aquest 2019 i que només podran experimentar un encariment equivalent a l’IPC acordat (del 0,7%) “no s’ho han pensat dues vegades i han enviat un burofax que encara no han recollit” però que tot indica que és per anunciar la rescissió del contracte.

Per assegurar-se que el reculli, una de les saig del Principat, seguint instruccions del seu client i alhora propietari del pis en qüestió, hauria acudit a entregar una carta a l’arrendatari per tal de forçar la màquina i que vagi a recollir el burofax abans que aquest sigui publicat i, suposadament que entri en vigor. Les fonts de l’ACU consultades han assegurat que en les properes hores faran una consulta tant al departament de consum del Govern com al Raonador del Ciutadà i a la pròpia saig per veure la legalitat de la decisió de l’arrendador. 

També cal veure l’efecte del decret: si estableix que cal aplicar una pròrroga a tots els contractes que vencessin durant el 2019 a partir de l’1 de gener o només aquells que vencin a partir de la data de publicació del decret. L’ACU hores d’ara ja té por que malgrat haver rebut una sola queixa, la situació no s’estengui i acabi generant, almenys en alguns casos, problemes més immediats dels que ja hi havia abans de l’anunci de les mesures.

Comentaris (1)

Trending