Laika recapta 3.600 euros per donar a conèixer en un llibre la situació dels gats al carrer

La finalitat del crowdfunding creat per la protectora d'animals és fer que la societat prengui consciència de la necessitat de l'esterilització dels felins

Comentaris

No et perdis, Sr. Bigotis, el llibre infantil creat per Laika
No et perdis, Sr. Bigotis, el llibre infantil creat per Laika
L'associació protectora dels animals de companyia, Laika, ha aconseguit recaptar 3.600 euros a través d'un crowdfunding i de la plataforma Verkami. La protectora es va donar el mes de gener per aconseguir aquesta quantitat de diners, però aquest diumenge quan encara faltaven 13 dies de la finalització del mes els ha aconseguit. Els diners seran utilitzats per l'edició de 400 llibres que es posaran a la venda per Sant Jordi i que donaran a conèixer la realitat dels gats que viuen en colònies al carrer. La recaptació que s'aconsegueixi d'aquests llibres anirà destinada a l'esterilització dels gats, donat que actualment hi ha una sobrepoblació de felins.

La vicepresidenta de Laika, Sandrine Desruels, explica que hi ha molts gats que viuen al carrer i que malgrat que des de l'associació s'encarreguen de donar-los menjar i cuidar-los, hi ha un gran problema d'esterilització. Una situació que es fa més gran amb la falta de diners per poder resoldre-la. A més, Desruels exposa que "el sentit és esterilitzar tota una colònia, i no fer-ho en processos". En aquesta línia, Sandrine Desruels manifesta que la gent en general pensa que els gats són feliços i que no tenen malalties, ni infeccions però que la realitat és que la "vida al carrer és molt dura per un gat".

El llibre infantil vol donar a conèixer la situació dels gats al carrer i la necessitat de l'esterilització

Ha estat arran d'aquesta problemàtica que viuen els felins, que Laika ha decidit emprendre l'edició d'un llibre que porta per nom 'No et perdis, Sr. Bigotis', el qual donar a conèixer la història d'un gat que s'escapa de casa i que coneix les dues cares de les colònies del carrer, és a dir, els gats de la colònia cuidats per Laika i també tots els que viuen al carrer. "La finalitat és conscienciar, també hi haurà pàgines educatives que explicaran què passa si un gat no s'esterilitza", exposa Desruels. 

El llibre infantil ha estat escrit per l'Alex Puig Linares i il·lustrat per la laurediana Carol Garrido. S'espera poder-lo posar a la venda el 23 d'abril coincidint amb el dia de Sant Jordi. Amb els 3.600 euros recaptats a través de Verkami es vol editar 400 llibres per vendre, els quals tindran un preu de 15 euros per unitat. 

Queden 12 dies per seguir participant en el projecte i fent una donació que va dels 5 als 500 euros

Encara falten 12 dies per tancar el crowfunding i aquest diumenge Laika ja havia aconseguit poder recaptar els 3.600 euros que s'havia proposat. Davant d'aquest fet, la vicepresidenta de la protectora d'animals exposa que ha estat realment "inesperat" i que hi ha hagut "molta participació". Tots aquells que ho vulguin poden seguir participant-hi fins l'últim dia del mes. De moment, en el projecte s'hi han unit 111 mecenes, els quals també rebran recompenses en funció de l'aportació que hagin fet. Les donacions van dels 5 als 500 euros. Entre les recompenses hi ha el fet que en els agraïments del llibre surti el nom del mecenes que ha ajudat, el lliurament de la versió digital o física del llibre Sr.Bigotis, entre d'altres. 




Dissabte 26: una massiva mobilització amb gossos inclosos

El col·lectiu animalista exigirà l'aplicació estricta de la llei a favor dels animals en una protesta que se celebrarà aquest dissabte, 26 de gener, i que recorrerà bona part del carrer Prat de la Creu i l'avinguda Tarragona per acabar a la Batllia. La vicepresidenta de Laika, Sandrine Desruels, explica que aquesta manifestació es fa en marc de la sentència de l'home que va deixar morir dos gossos al seu domicili perquè al seu entendre "no hi ha hagut justícia a la mesura dels delictes", i també per tots els actes injustos en què hi ha hagut la mort d'animals i han patit un patiment extrem. Desruels també ha reivindicat que hi ha "mil maneres menys dures de no voler seguir tenint un animal a càrrec teu". Pel que fa al cas de l'home que va deixar morir el seu gos al seu pis d'Anyós i que encara està pendent de judici ha qualificat que va ser de "bogeria". En aquesta línia, la vicepresidenta de la protectora manifesta que "són actes psicòpates i que mostren el que aquestes persones són capaços de fer". "Jo no vull viure al costat de persones així", sentencia.



 

Etiquetes

Comentaris

Trending