Justícia

Els advocats demanaran al futur Govern que alenteixi l’entrada en vigor del Codi de procediment civil

La petició la farà el Col·legi donat que les vistes s’han d’enregistrar en vídeo i es té clar que al setembre la nova seu de la Justícia i les instal·lacions actuals no estan preparades per gravar

Una imatge exterior actual del nou edifici per a l'administració de Justícia.. ALTAVEU
Una imatge exterior actual del nou edifici per a l'administració de Justícia. | ALTAVEU

T. S.

El Col·legi d’Advocats té intenció de sol·licitar al Govern que sorgeixi de les futures eleccions generals que ajorni l’entrada en vigor del Codi de procediment civil. El motiu principal és el fet que aquesta nova normativa imposa la necessitat d’enregistrar en vídeo les vistes i les actuals instal·lacions de l’edifici de les Columnes, a l’avinguda Tarragona, no estan preparades per a aquesta situació.

De fet, l’obligació de gravar les compareixences judicials s’havia imposat pensant ja en les noves instal·lacions de Prat del Rull, però està clar que al setembre, és a dir, en l’arrencada del següent any judicial, no estaran encara apunt. La nova seu de la Justícia avança a bon ritme però, segons diverses fonts, amb un lleuger retard que ara mateix fa impossible de predir si abans no s’acabi aquest any podrà entrar en funcionament.

Diversos futurs usuaris de les instal·lacions, principalment els treballadors de l’administració de Justícia, ja han tingut l’oportunitat o la tindran en breu de poder visitar l’estat actual de les obres. Externament, l’edifici ja mostra en gran mesura la seva imatge i es pot preveure també la magnitud del complexe. Tot i la grandària de l’immoble, d’espai efectiu no n’hi ha tant com pot semblar a ull nu.

Una de les qüestions que s’ha prioritzat en l’edifici en construcció és poder garantir uns circuits eficients que faci que els professionals que treballin al recinte, els detinguts i personal que hi operi puntualment, i el públic i usuaris en general no hagin de coincidir mai en les instal·lacions. D’aquí que hi hagi molt espai destinat a passadissos.