Els usuaris creuen que la CASS els facilita poca informació

En la segona enquesta de satisfacció la parapública es mostra satisfeta amb els resultats obtinguts en l'estudi que la situen en una nota global de 7 sobre 10

Comentaris

El Director de comunicació, relació amb l'assegurat i mètodes de la CASS, David Caubet, durant la presentació de resultats
El Director de comunicació, relació amb l'assegurat i mètodes de la CASS, David Caubet, durant la presentació de resultats
La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha presentat de la mà del Director de comunicació, relació amb l'assegurat i mètodes, David Caubet, aquest dimarts a la tarda, els resultats de l'estudi de satisfacció dels usuaris en relació a l'any 2018. L'enquesta s'ha fet a 600 afiliats i a 201 declarants entre el setembre i l'octubre del 2018. Com ja va passar amb la primera enquesta, del 2017, hi ha factors negatius com ara que els usuaris creuen que l'entitat els facilita poca informació o bé en relació a la gestió d'incidències en relació a les baixes laborals.

Pel que fa a la poca informació emesa per la CASS, els usuaris ja es van queixar l'any passat que aquesta era poca i de baixa qualitat. Malgrat que Caubet ha exposat en la presentació de l'enquesta que durant el 2018 s'ha ofert més informació i que s'ha millorat la qualitat d'aquesta, ja que per exemple, s'ha modificat la pàgina web amb un llenguatge "més planer i no tan feixuc". Però, el que ara manifesten els usuaris és que "no veuen empatia per la nostra part" i en aquest sentit, ha manifestat que "això s'ha de millorar de cara aquest any perquè hem de saber posar-nos més al lloc de l'usuari" i que així ho han transmès a tots els treballadors de la CASS.

Per altra banda, David Caubet ha explicat que un 20% dels declarants, és a dir, de les empreses, manifesten que han patit alguna incidència i un 2,5% de les quals asseguren haver tingut problemes en relació a les baixes laborals. En aquest sentit, el director de Comunicació ha manifestat "que xoca amb la visió dels assegurats que han estat de baixa, perquè ells voldrien que no hi hagués tant control i en canvi, els empresaris creuen que el control és poc". Caubet creu que acontentar els dos col·lectius, afiliats i declarants, és díficil.

Un altre aspecte destacat ha estat pel que fa a la gestió dels volants de desplaçaments, que ha generat una mala satisfacció per part de les empreses en relació a això. David Caubet ha explicat que aquest ha estat un problema que s'ha generat arran dels transportistes perquè "s'han trobat que per exemple a França s'han incrementat els controls de treballadors i això suposa que hagin d'acreditar que estan assegurats per la CASS a través d'un document". Fins ara, aquests controls no eren tan habituals a països europeus i per aquest motiu, durant aquest 2018 s'han hagut d'incrementar les autoritzacions que avalen que els transportistes tenen una assegurança a la seguretat social del país d'on provenen. 

Un notable de satisfacció global 

En general, però la CASS es mostra satisfeta amb les xifres mostrades al llarg de l'estudi i que mantenen la valoració de la parapública al voltant d'un 7 sobre 10, és a dir, un notable. I en aquesta línia, Caubet ha manifestat que "s'ha millorat la percepció que tenen els usuaris respecte a l'evolució de la CASS", la satisfacció global és "una mica més gran entre els afiliats que entre els declarants". 

El director de Comunicació de la CASS ha posat èmfasi a què aquesta enquesta dóna a conèixer xifres "molt globals" i que de cara aquest any 2019 es preveu fer un estudi més "sociodemogràfic" perquè ara "ja s'han detectat quines són les dificultats més grans" i per tant, en la propera enquesta caldrà segmentar en aquells aspectes que generen més dificultats pels usuaris. 

Etiquetes

Comentaris

Trending