Esport

Rítmica Serradells: la polèmica desbandada d’un club

La sorprenent sortida de la coordinadora tècnica de l’entitat ha arrossegat diverses famílies cap a Escaldes enmig de dubtes i interrogants sobre la gestió comptable 

Toni Solanelles

El Club Rítmica Serradells viu una situació convulsa. I no només des del punt de vista esportiu. El persegueixen presumptes anomalies laborals i, també, diversos dubtes i interrogants sobre la gestió comptable i dinerària que lliguen amb suposades irregularitats que lliguen, també, a un club de futbol del Principat que ha trampejat com ha pogut la situació causada per un dels seus directius, alhora amb problemes econòmics personals.

Més enllà dels temes privats que potser acabaran sortint a la llum pública si jurídicament s’actua en relació amb el club de gimnàstica, el que es clar és que hi ha una notable desbandada de joves esportistes. Del Club Rítimica Serradells n’han sortit els darrers anys algunes de les millors promeses de la gimnàstica del país. Però ara l’entitat viu una situació molt complicada. Segons algunes fonts, fins a una trentena de famílies haurien donat de baixa les seves filles.

L’origen de les baixes seria una altra baixa que ha agafat per sorpresa molts dels pares i mares de les nenes: la sortida forçada de la coordinadora tècnica del club, Meritxell Torres. Ja abans d’aquest acomiadament n’hi havia hagut el d’una altra entrenadora de l’entitat. Tot, suposadament, enmig de pressions i falses acusacions contra les dues tècniques. No obstant, però, estaria clar que la majoria de pares han fet costat a Torres.

L’excoordinadora del Club Rítmica Serradells ja ha trobat una altra destinació. Torres està reviscolant el club d’Escaldes, que estava en somort i més i tot. Ara, comença a agafar revolada amb la presència de l’entrenadora i amb el fet que moltes de les joves esportistes que fins ara estaven afiliades a l’entitat dels Serradells estan anant cap a Escaldes. La preparadora, a més, hauria interposat -o estaria a punt de fer-ho- una demanda contra l’entitat per les anomalies laborals que, almenys en relació amb la seva situació, hauria dut a terme el club.

I aquí no quedaria la situació. La tresorera del club s’hauria negat de forma reiterada a presentar els comptes, com se li hauria demanat en diverses ocasions. Així, ningú no sap realment la situació financera de l’entitat i menys encara si la gestió ha estat escrupolosa i correcta. De fet, la mateixa directiva entronca amb un altre club, en aquest cas de futbol, que també va estar envoltat de certa polèmica que s’ha mirat de capejar com s’ha pogut. Les fonts consultades han assegurat que tot just s’està en la punta de l’iceberg i que no es descarta que l’administració intervingui. O, com a mínim, que se sol·liciti que ho faci.

Comentaris

Mare
15.

Aun me acuerdo del Euskalgim del año pasado... las señoras de la junta solo venieron a ver a la gala de las gimnastas de elite! Y a las suyas del club? O es que solo servimos los padres para pagarles el viaje? Al dia de hoy me gustaria ver las cuentas de aquell viaje. A ver si al vez de tanto criticar enseñáis las cuentas claras a los padres!

  • 5
  • 1
CRS
14.
He estat fent ritmica durant uns anys i he estat amb diferents entrenadores i com a gimnasta puc assegurar que una entrenadora tant implicada per aquest esport com ho es la Mery no es troba tant facilment. Ho dona tot per la ritmica i per les nenes, les fa creixer o almenys puc dir que m'ha fet creixer com a persona i com a gimnasta. Es una persona que sempre troba el potencial de cada nena, per a mi una de les millors entrenadores.
Esta clar que no es pot agradar a tothom, i que sempre s'agradarà més a uns que a uns altres i per això hi ha diferents opinions, però trobo totalment fora de lloc faltar al respecte a una persona com s'ha fet en diferents comentaris...
També s'ha de dir que estic d'acord, tal i com s'ha dit en anteriors comentaris, que si realment es comportes tan malament amb les gimnastes perquè se li ofereix un contracte un dia abans de fer-la fora, i perquè més d'una vintena de nenes han marxat amb ella?
El fet de que hi hagin nenes que segueixin el camí de la Mery, serà perquè no es tant dolenta...
Jo els anys que he estat amb ella com a gimnasta puc assegurar que en cap moment m'ha faltat al respecte, ni he vist que li faltes el respecte a les meves companyes.
Quan hem quedat o les vostres filles han quedat campiones, quan aquesta persona ha apostat per elles portant-les a competicions fora d'Andorra no era tan dolenta. Però en el moment que es pren una decisió amb la que no estem d'acord és més fàcil criticar a l'entrenadora que valorar el perquè s'ha pogut prendre aquesta decisió.
En definitiva, jo nomes puc dir que com a ex-gimnasta de la Mery no tinc cap comentari dolent a dir, al contrari tots son bons i li agraeixo la confiança que ha tingut sempre en nosaltres.
  • 12
  • 0
Jordi Montaner ( el rapero )
13.
Ver estos comentarios negativos y pensar... Si la Mery hubiera dicho a las niñas mitad de lo que le han dedicado en el ultimo post estaria fuera hace mucho tiempo... XD
Vaya forma mas ejemplar de criticar.

Curioso que los dos años que he compartido entrenos , competiciones, viajes, cenas, fiestas, campamentos de verano, nunca he visto nada de lo que se describe...
Curioso que siendo un infierno siempre ha sido el club con mas niñas ( con diferencia ) y con mas podios. ( Muy mal lo.han debido de jacer todos estos anyos)

No creo que sea un deporte precioso, creo que es un deporte bastante duro, esteriotipico, frustrante... Aun asi lo mejor del club es que siempre ha sido como una familia , no solo un sitio para entrenar y crecer como gimnasta sino para divertirse y tener valores de trabajo en equipo.

Como apunte final, me hace gracia lo de " amenzar a las niñas con contarles cosas a sus madres, contarles el que, que se han portado mal en el entreno o que se refiere que tienen un noviete xD... LANZAR SILLAS? QUE SILLAS si en el serradells son gradas y bancos largos de madera xD

Hay que preparse mejor las contras para que se tomen enserio.

Es complicado cuando la junta de un club esta formado por los madres de los propias niñas del club, las cosas se pueden llevar a un ambito personal pero esto se ha ido demasiado lejos. Memoria, respeto y sentido comun, porfavor.
  • 14
  • 0
Ex-gimnasta
12.
Crec que l'article reflecteix totalment la feina feta per les dues parts implicades. La Mery és una entrenadora de caràcter, però mai ha utilitzat "tàctiques horribles" com especifiquen alguns comentaris. No es pot menysprear la feina d'un entrenador.
Jo he viscut molts moments amb ella, molts entrenaments i moltes competicions. En cap cas, repeteixo, EN CAP, m'ha faltat el respecte a mi ni a les meves companyes i el que és més important, és amb l'entrenadora que més he après d'aquest esport.
Ha sigut capaç d'ensenyar a totes les gimnastes que han passat per les seves mans a ser una mica més persones, a saber com treballar en equip i com ser més bones companyes entre nosaltres.
En cap cas es pot permetre comentaris com que és "un càncer" o una maltractadora, però és molt fàcil criticar des de casa sense estar als entrenaments.
Si algú creu que el maltracte psicològic és col·locar una gimnasta com a suplent és el seu problema, l'entrenador té raons de pes per fer-ho. Si no deixa anar a una gimnasta a alguna competició, pot ser pel seu comportament als entrenaments, per la falta de puntualitat i altres.
El primer que s'hauria de fer és acceptar que les vostres filles no són les millors del món, que sempre hi ha coses a millorar i aquest tipus de "càstigs tan greus" són la millor manera per incentivar la seva motivació per aprendre més.
A més, trobo que la decisió de la junta no ha sigut coherent, com s'ha dit en altres comentaris, no s'ofereix un altre lloc de feina a la mateixa persona un dia per fer-la fora, per maltractar gimnastes l'endemà i, a més, sense tenir cap mena de denúncia interposada cap a aquesta persona.
D'acomiadaments improcedents n'hi ha molts, però en aquest cas, la Mery
ha fet arribar a moltes nenes al lloc més alt en les competicions, ha lluitat per portar-nos fora d'Andorra per competir i sense buscar res més que un aprenentatge més gran per totes nosaltres, per tant no és coherent.
Cadascú pot tenir la seva opinió sobre el tema, però trobo que mai s'ha de faltar el respecte a una persona que està ajudant a les vostres filles a créixer i ser millors gimnastes, a més de suportar tantes hores amb tantes nenes, que no totes són uns angelets.
Salutacions.
  • 13
  • 1
Cabreo
11.
Esta entrenadora es un cancer....ha hecho aborrecer este deporte a mi hija (y muchas otras) que lo llevaba practicando desde los tres años. Un personaje soberbio y con cero empatia....utiliza tácticas horribles como amenazar a las niñas con contarle cosas a sus madres, lanzar sillas en los entrenos, cotillear las redes sociales de las niñas e increparlas.... una cobarde....Nosotros pusimos muchas quejas a la junta y en nuestro caso no sirvió de nada...mi hija se vio obligada a abandonar y salir de ese infierno....Ahora parece que a todo cerdo le llega su San Martin.....a esta tipa se le debería prohibir ser entrenadora de nada....Tengo hijas mas pequeñas y siendo un deporte precioso no lo van a ejercer...hay muchas otras actividades donde desarrollarse y sentirse bien.
  • 2
  • 17

Comenta aquest article