Grandvalira rep una mitjana de 16.300 esquiadors diaris per les vacances de Nadal

La manca de precipitacions en forma de neu no ha estat un impediment per tancar els festius amb un balanç satisfactori

Comentaris

Domini de Grandvalira
Domini de Grandvalira

El cert és que la neu no ha acompanyat les estacions d'esquí durant els 16 dies de vacances de Nadal, és a dir, del 22 de desembre fins al 6 de gener. Però malgrat les condicions meteorològiques, Grandvalira ha rebut una mitjana d'un total de 16.300 esquiadors diaris i els equips de terreny han contrarestat la manca de precipitacions amb un acurat treball de condicionament de pistes i llargs períodes de producció de neu.

D'aquesta manera, tal com afirma el domini de la neu "ha tornat a situar-se entre les principals destinacions de neu de referència" i l'afluència que ha rebut va molt en la línia de la registrada la temporada de Nadal de l'any passat. I d'aquesta manera, "Grandvalira ha resolt satisfactòriament el període amb 147 km de pistes connectades, la superfície esquiable oberta més àmplia del sud d'Europa".

Els dies en què l'estació ha rebut més visites han estat el 29 i 30 de desembre, amb una mitjana de 24.000 esquiadors per dia. El domini explica que l'origen dels esquiadors ha estat "principalment de destinacions de proximitat com Catalunya, Madrid, València i el sud de França" i afegeix que "també s'ha registrat un augment en el nombre d'altres destinacions més llunyanes com Regne Unit o Rússia".

El director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño ha  afirmat que “estem molt satisfets amb el balanç del període de Nadal. El més rellevant és que en temporades complicades de neu, Grandvalira continua sent una garantia pels esquiadors. Cal destacar l’increïble feina dels equips de terreny que han més que doblat esforços per aconseguir un producte que ha satisfet als nostres esquiadors”. I també ha aprofitat per “Donar les gràcies a tots els esquiadors que han confiat en Grandvalira com a destinació de neu. Tot aquest treball s’ha fet per tal que ells hagin pogut gaudir d’unes bones festes d’esquí”.

Precisament, el que manifesta Grandvalira és que els equips de màquines han hagut de treballar molt més que temporades anteriors per poder condicionar les pistes i en aquesta han sumat "un total de 6.411 hores des de l'inici de temporada". En aquesta línia, també ho han fet els equips de canons que han hagut de posar en marxa la xarxa d'innivació de manera ininterrompuda.

De cara al dimecres 9 de gener a la tarda o al dijous 10 de gener, el domini preveu l'obertura de més superfície esquiable, sempre que les condicions de la meteorologia així ho permetin. Però segons les previsions del temps, s'indica que arribaran a les pistes precipitacions en forma de neu. Així doncs, la previsió és que es pugui obrir parcialment el sector Canillo de Grandvalira que preveu l'enllaç amb el sector El tarter per telecadira a partir d'aquest dijous.

Etiquetes

Comentaris

Trending