Mobilització a Ordino per demanar la supressió del quart

Un grup de veïns proposen la signatura d'una carta que demanarà a la història institució que faci una reunió de poble per demanar a la població si ha de continuar existint el quart

Comentaris

-
-
Un grup de 25 persones d'Ordino es reuniran, dimecres dia 16 de gener, a les 21 hores a la sala de reunions del Centre Esportiu de la localitat, amb la finalitat de proposar la signatura d'una carta demanant al quart d'Ordino amb l'objectiu que aquest faci una reunió en què demani a la població la continuació del quart. Lluís Babi, un dels membres d'aquest grup que tenen com a finalitat que el quart desaparegui, també explica que un dels principals problemes de l'ens és l'estat de deterioració en el que es troba l'Hotel Casamanya.

Babi manifesta que aquesta carta signada es farà arribar a la històrica institució i que si en un període de quinze dies el quart no convoca una reunió entre els habitants d'Ordino, "passarem a parlar amb el Comú per tal de veure que és el que es fa amb tots els quarts de la localitat".

El membre del grup que està format per persones que "estimem Ordino", també explica que sobretot els afecta la situació de l'Hotel Casamanya, el qual fa més de quinze anys que està tancat i lamenta que "la primera imatge en entrar a Ordino és la de l'Hotel i això no pot ser així". Afegeix que "l'any 2014 es va proposar que a l'hotel s'hi fessin activitats culturals però no es va arribar a cap acord, i sobre la taula no hi ha cap alternativa per treballar amb l'estat de l'hotel". Malgrat que, es mostra convençut a que aquestes alternatives "s'han de trobar i es pot fer-ho". 

D'aquesta manera, el grup veïnal proposa com a solució que els quarts desapareguin i que tot passi a mans del Comú. Lluís Babi també explica que "en aquests moments el Comú d'Ordino té una possibilitat molt rellevant per un conveni que es va firmar amb l'antiga llevadora de la localitat que li dóna les portes obertes per poder fer alguna cosa en relació a l'actual situació".  Un conveni que va signar el comú amb el quart en concepte a la cessió de béns i en el que hi està inclòs l'antic hotel. Però de moment, no s'ha mogut cap fitxa. I en aquest sentit,  Lluís Babi afegeix que "molts dels veïns tenim por que alguns membres del quart vulguin recórrer aquest conveni i tirar-lo enrere i altre cop es continuïn posant pals a les rodes".

En aquesta línia, el grup veïnal considera que "s'ha d'actuar ja" i per això ha convocat aquesta reunió, en la que també apel·la directament a convidar "a totes les persones que volen un Ordino millor". A més, expliquen que "en un any important com el que ens trobem amb les eleccions nacionals i comunals hi ha d'haver solucions". A més, Babi també reivindica que la responsabilitat d'aquesta situació recau sobre "el quart, el comú i el Govern d'Andorra".

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending