Descarten presentar-se voluntàriament a la Seu alguns dels suposats partícips en l’agressió sexual

La víctima dels tocaments admet al jutjat que l’únic detingut fins ara pels fets succeïts la nit de Nadal era al lavabo quan van succeir les vexacions però no hi va participar

Comentaris

Comissaria dels mossos d'esquadra a la Seu.
Comissaria dels mossos d'esquadra a la Seu.
La víctima de la suposada agressió sexual que hi va haver la nit de Nadal en els lavabos d’un complex d’oci nocturn de la Seu ha identificat plenament fins ara davant els mossos d’esquadra tres dels presumptes participants en els fets delictius. Cinc dels joves serien residents al Principat. Els investigadors haurien contactat telefònicament amb alguns d’ells per citar-los a declarar. Ara per ara, però, segons les fonts consultades, s’han negat a presentar-se voluntàriament a la Seu.

Per tant, i en funció de com evolucioni la investigació, haurà de ser el jutjat d’instrucció número 2 de la capital de l’Alt Urgell, que assumirà la instrucció de la causa, qui posi en marxa una comissió rogatòria per poder convocar legalment o fins i tot detenir si escau els joves residents al Principat. Mentre això no succeeixi, en haver-se donat el cas en un territori jurisdiccionalment diferent, al Principat no es pot actuar. Els suposats agressors només podrien ser detinguts en el cas que se’ls trobi en territori espanyol. I sempre que s’hagi dictat l’ordre pertinent.

La denunciant, una noia de 19 anys, ha acabat modificant lleugerament les seves explicacions inicials. Ha identificat plenament tres dels sis joves que presumptament haurien participat en l’agressió i respecte d’un quart, el noi que va ser detingut divendres de la setmana passada, ha reconegut ara que no va participar dels tocaments però sí que era al lavabo de noies del complexe La Murga quan les vexacions van produir-se. Alguns testimonis dels fets haurien assegurat el mateix que la víctima.

L'arrestat només admet ser al local

El noi arrestat divendres, igual com va fer el grup de música alternativa del qual forma part, sempre ha defensat la seva innocència i només ha reconegut haver estat al local on suposadament es van produir els fets. En canvi, però, sempre ha negat que hagués estat al lavabo on presumptament hauria tingut lloc l'agressió. El jove i els seus companys de grup musical havien d’amenitzar la festa de Cap d’Any al mateix local d’oci. Però en repulsa als actes de violència de gènere i en defensa de la innocència del component implicat en el cas van declinar finalment actuar.

El detingut, que ja havia transcendit fa uns dies que havia quedat en llibertat després que els mossos el posessin a disposició del jutjat número 1 de la Seu en funcions de guàrdia, s’ha sabut ara, segons que ha avançat Ràdio Seu, que se li ha prohibit comunicar-se amb la noia i entrar-hi en contacte. Tampoc no podrà abandonar territori espanyol atès que se li ha retirat el passaport. A més i ara per ara el jove, alliberat amb càrrec, s’haurà de presentar cada primer de mes al jutjat.

El titular del jutjat de guàrdia número 1 que va assumir inicialment el cas per estar de guàrdia va qualificar els fets de “greus” i els ha tipificat com a agressió sexual en haver-hi intimidació per part dels suposats agressors cap a la víctima. Responsables del local on van passar els fets van haver de declarar com a testimonis. La noia denunciant assegura reconèixer “sense cap mena de dubte” tres dels assenyalats com a autors directes de l’agressió.

-

Relacionat

Denuncien que cinc joves d’Andorra haurien participat en l’agressió d’una noia a la Seu

Comentaris (1)

Trending