Lamenten la ‘degradació’ que ha sofert la ‘nova’ avinguda Meritxell en encara no mig any

Malgrat que els serveis de neteja comunals estan al cas del vial de forma insistent, el comportament ciutadà i, molt probablement també, el material triat faciliten el ‘mal aspecte’

Comentaris

-
-
L’enllosat triat per embellir la ‘nova’ avinguda Meritxell presenta en molts indrets una imatge que no s’adiu amb el que hauria de reflectir un dels eixos comercials i turístics més importants del país. Encara no mig any després de l’estrena de la remodelació, l’estat de ‘degradació’ és notable. I responsables comunals han reconegut haver fet més d’una advertència sobretot a comerciants de l’avinguda perquè tinguin més cura de l’estat de la via pública.

El cert és que els serveis de neteja comunals estan al cas del vial tot sovint i de manera molt insistent. No és pas inhabitual veure-hi personal públic netejant l’avinguda. Però també és cert que hi ha molts punts de l’eix viari, tant a la part baixa, on l’enllosat ocupa tot l’espai de la via, com en la part alta -en què al centre hi ha asfalt-, on les taques estan a l’ordre del dia. Restes d’orins d’animals, taques procedents de productes que han caigut al terra… el debat a les xarxes socials sobre l’estat de la via ja s’ha iniciat i està sent encès en alguns casos.

Fins i tot, en una denúncia concreta, el responsable comunal de Medi Ambient i Higiene, el conseller David Astrié, ha sortit a explicar que s’han enviat advertències a almenys un establiment comercial perquè prengui mesures per evitar l’embrutament de l’entorn del seu negoci. Segons Astrié, però, el cas hauria sigut del tot omís. Majoritàriament, es defensa l’actuació comunal. És a dir, dels serveis de neteja. També és cert, però, que es lamenta que probablement la tria feta dels materials no és la millor, atès que el granit o similar en què es basa fonamentalment l’enllosat no facilita pas la neteja… per molt que es netegi. També, és clar, es lamenta la conducta incívica d’una part de la ciutadania. Amb la qual cosa es demana més responsabilitat i sensibilització vers la cura de l’espai públic.

D’altra banda, tampoc no acaba de convèncer el format del petit embassament que hi ha a la nova plaça del ‘Cloud’. Tant els materials emprats com els colors usats més, certament, la presència de brossa en major o menor mesura donen la sensació d’esdevenir un espai que pot acabar sent, si no ho és en alguna ocasió, una mena de niu de brutícia. L’espai obert en sí, en qualsevol cas, sí que ha estat majoritàriament celebrat en un indret amb força intensitat constructiva i prou volum de circulació i trànsit habitual. 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending